Martijn Kregting - 09 november 2022

KnowBe4 richt zich op menselijke laag met SecurityCoach

KnowBe4 richt zich op menselijke laag met SecurityCoach image

KnowBe4 introduceert Human Detection and Response (HDR), real-time security coaching gericht op de menselijke laag van cybersecurity. De aanbieder van een platform voor security awareness en gesimuleerde phishing stelt dat SecurityCoach correleert, identificeert en reageert op de tienduizenden gedetecteerde gebeurtenissen met betrekking tot gedrag van gebruikers binnen een organisatie.

Cybercriminelen zetten social engineering-technieken zoals email phishing, spear phishing en voice phishing (Vishing) in om medewerkers van een organisatie te manipuleren. Hun doel is om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie of systemen. Dit kan leiden tot downtime en risico's op datalekken.

Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2022 is de menselijke factor bij 82 procent van de datalekken betrokken. Tegelijk wordt minder dan 3 procent van de IT-uitgaven toegewezen om de menselijke laag te beveiligen, zo citeert KnowBe4 cijfers van IDC.

Tegenstrijdigheden overbruggen

SecurityCoach moet deze tegenstrijdigheden overbruggen: het platform belooft IT- en security-professionals de ontwikkeling van een sterke security culture via real-time security coaching van gebruikers. Door de bestaande security stack van een organisatie te gebruiken, kunnen professionals hun coaching-campagnes zodanig configureren dat ze onmiddellijk een SecurityTip - gerelateerd aan een gedetecteerd event - kunnen doorzetten naar hun gebruikers via instant messaging of email.

De automatisering van real-time security coaching en advies moet helpen de cybersecurity-kennis van eindgebruikers te vergroten, stelt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. "Zo kunnen ze beter bijdragen aan een sterke security culture binnen hun organisatie. KnowBe4 stuurt een nieuwe categorie in cybersecurity (HDR) aan waarin de mens centraal staat. Deze is volledig gericht op het verbeteren van de security posture van de klanten door hun eindgebruikers te wapenen tegen dreigingen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!