Witold Kepinski - 09 november 2022

Gartner belicht hoe IT-leiders invloed binnen organisaties kunnen behouden

Gartner belicht hoe IT-leiders invloed binnen organisaties kunnen behouden image

Technologie leiders hebben binnen organisaties veel veel invloed gekregen tijdens de pandemie, maar hebben nu misschien moeite om die invloed te behouden. Dit zei Daniel Sanchez-Reina, VP Analyst bij Gartner, tijdens de  Gartner IT Symposium Xpo in Barcelona. Hij legfde uit hoe CIO's en technologiemanagers de mogelijkheid hebben om hun zakelijke begrip, impact, bijdragen en beperkingen van hun organisaties te demonstreren.

CIO's en IT-leiders moeten actie ondernemen om de time-to-value te versnellen en de financiële top- en bottomline-effecten van digitale investeringen te stimuleren. 94% van de organisaties in EMEA worstelt met het ontwikkelen van een visie op digitale verandering.

Belangrijkste leerpunten volgens Sanchez-Reina zijn:

"CEO's investeren om digitale "dividenden" te leveren op vier gebieden: digitale capaciteiten, informatietechnologie, ontwikkeling van mensen en cultuur en productverbetering."

"Directieleden zijn niet tevreden met digitale uitvoering: 59% van de leidinggevenden zegt dat de tijd om initiatieven te voltooien achterblijft bij de verwachtingen, en 52% van de leidinggevenden zegt dat de tijd om waarde te realiseren achterblijft bij de verwachtingen."

"Om digitale dividenden te versnellen, uitvoeringssilo's met elkaar te verzoenen en onconventioneel talent en praktijken te katalyseren."

“CEO's weten heel goed dat digitale versnelling niet kan worden bereikt zonder de technologische bijdrage van de hele onderneming. Daarom willen ze de digitale behendigheid van alle medewerkers vergroten.”

“Je moet vertrouwen op talent dat je niet vertrouwt. Stimuleer de creatie van business techs en doe je toevlucht tot onconventioneel talent. Onconventioneel is geen “aanvullende arbeid” meer: het is noodzakelijke arbeid.”

“Maak kennis met het moment. Lever de dividenden weer op!”

Lees ook: Gartner: Visie op digitale verandering is uitdaging voor veel EMEA organisaties

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!