Witold Kepinski - 09 november 2022

Gartner belicht hoe je een DEI programma in een organisatie kan verbeteren

Gartner belicht hoe je een DEI programma in een organisatie kan verbeteren image

Steeds meer ondernemingen creëren programma's voor diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) als antwoord op tekorten aan talent, druk van investeerders, merkverbetering en maatschappelijke trends. Tijdens het Gartner IT Symposium Xpo in Barcelona deelde Debra Logan , Distinguished VP Analyst bij Gartner, hoe DEI echt werkt en hoe leiders hun ondernemingen kunnen helpen bij het bereiken van datagedreven diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie.

Belangrijkste leerpunten van Logan zijn:

"We hebben statistieken nodig, maar realistisch gezien moeten we ons concentreren. Als we eerst nadenken over onze baselines en onze doelstellingen, een aantal doelen stellen en doelen stellen, kunnen we overgaan tot productievere activiteiten.”

Er zijn drie neurowetenschappelijke ideeën die de DEI-programma's van organisaties kunnen verbeteren:

1. Diversiteit is verandering, en verandering is moeilijk

2. Onbewuste vooringenomenheidstraining leidt niet tot duurzame verandering

3. Wetgeving en beleid moeten gepaard gaan met inclusie en rechtvaardigheid die gedragsverandering beïnvloeden

“Diversiteit op zich roept angst en ongerustheid op. Onze angst voor verschil is primair. Bij gebrek aan informatie besluiten onze hersenen dat iemand uit een "out-group" een bedreiging is."

"Goed worden in DEI vereist dat mensen werken aan hun eigen emotionele intelligentie (EI) en zelfbewustzijn."

"Het gevoel opgenomen te zijn op het werk is verantwoordelijk voor 35% van de emotionele investering van werknemers in hun werk en 20% van hun wens om te blijven."

"In toenemende mate erkennen leiders het belang van inclusief leiderschap en proberen ze hun gebrek aan begrip van de drijfveren en competenties aan te pakken."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!