Cryptoplatform Binance trekt zich terug uit overname FTX.com

10-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cryptoplatform Binance trekt zich terug uit overname FTX.com

Het cryptoplatform Binance, dat net nog had aangekondigd zijn in moeilijkheden verkerende rivaal FTX.com te willen overnemen, heeft laten weten dat het zich terugtrekt uit de deal.

Na een audit van de activiteiten van FTX 'hebben we besloten om niet door te gaan met de overname van FTX.com', klonk het in een tweet. Dinsdag had Binance nog laten weten dat het FTX wilde overnemen 'om de klanten te helpen', nadat het platform in liquiditeitsproblemen terechtkwam. Diezelfde liquiditeitsproblemen waren voor een deel te wijten aan een bankrun nadat Binance besloot om FTX-tokens massaal te dumpen.

Onderzoek door toezichthouders en justitie

Binance vermeldt in de tweet ook de berichten in de pers over het wanbeheer door FTX van fondsen van klanten en het onderzoek dat werd ingesteld door de Amerikaanse autoriteiten. De Amerikaanse justitie en de Amerikaanse beurswaakhond zijn een initieel onderzoek begonnen na de crash van FTX eerder deze week. De autoriteiten vrezen dat FTX niet al zijn middelen heeft geregistreerd voordat ze aan investeerders werden verkocht.

"Aanvankelijk was het onze hoop dat we FTX-klanten konden helpen liquiditeit te verschaffen, maar de problemen liggen buiten onze controle of mogelijkheid om te helpen", aldus Binance. De toekomst van FTX.com is nu onzeker. De cryptomarkt is door het schandaal ook al enkele dagen aan het zakken. Een bitcoin is nu minder dan 16.000 dollar waard.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht