Witold Kepinski - 10 november 2022

Exclusive Networks ziet omzet sterk stijgen

Exclusive Networks ziet omzet sterk stijgen image

IT-distributeur Exclusive Networks maakt haar bruto-omzet en IFRS-omzet voor het derde kwartaal van 2022 bekend. De bruto-omzet bedroeg 1,127 miljard euro een stijging van 42% jaar op jaar op gerapporteerde basis, 38% bij constante wisselkoersen. 

De bruto-omzet in de EMEA bedroeg 857 miljoen euro, een stijging van 260 miljoen euro of +44% jaar op jaar. Het EMEA Theatre profiteerde van een sterk momentum in alle landen en een versnelde trend in de Enterprise-markt, aangewakkerd door de solide groei van onze grotere wederverkopers (> € 500k-facturen in één kwartaal), met name met enkele zeer grote deals.

Op basis van de momenteel beschikbare informatie heeft het bedrijf vertrouwen in haar verbeterde vooruitzichten voor het volledige jaar 2022, die in september 2022 werden gepubliceerd. De bruto-omzet zal naar verwachting meer dan 4,2 miljard euro bedragen en de nettomarge naar verwachting tussen 392 miljoen en 400 miljoen euro.

Jesper Trolle (foto), Chief Executive Officer , zei: “Een jaar na onze succesvolle IPO ben ik verheugd om weer een zeer solide kwartaalprestatie te kunnen melden. Ons sterke momentum sinds we een beursgenoteerd bedrijf zijn, zet zich voort, met een bruto-omzet in het derde kwartaal die met 42% groeide in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dit is te danken aan het harde werk en de toewijding van onze getalenteerde teams over de hele wereld die onze unieke positie en invloed binnen het cyberecosysteem blijven benutten om te profiteren van de sterke vraag van de cyberbeveiligingsmarkt.

We zijn onze relatie met bestaande leveranciers blijven integreren en verdiepen, wat heeft bijgedragen aan een indrukwekkende 88% van de groei van het kwartaal. Dit is aangevuld met de acquisitie van nieuwe leveranciers zoals Cymulate en contractverlengingen met strategische leveranciers zoals Mimecast terwijl we hun aanwezigheid in onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden. Dit heeft nog eens € 1,2 miljard toegevoegd aan onze bruikbare adresseerbare marktkans om toekomstige groei te stimuleren.

Een van de grootste uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging op dit moment is het wereldwijde tekort aan cybervaardigheden en -talent, met naar schatting 3,5 miljoen onvervulde rollen. Ik ben bijzonder trots op onze reactie op deze wereldwijde crisis door onlangs de Exclusive Academy te hebben gelanceerd om cyberexperts te werven, op te leiden en te behouden en op het snijvlak van technologie te blijven. Met slechts 15% van de cyberbeveiligingsprofessionals in de wereld die hun positie bereiken door middel van cyberbeveiligingstraining, is er een duidelijke behoefte om dit te vergroten, wat we van plan zijn te doen door een combinatie van praktische en theoretische training als onderdeel van een langetermijnprogramma. Dit volgt op onze uitgebreide samenwerking met ThriveDX, een wereldleider in cyberbeveiligingseducatie, om end-to-end cyberbeveiligingstraining en talentoplossingen te leveren aan ons wereldwijde netwerk van meer dan 25.000 partners.

Digitale transformatie en IT-modernisering bleven de marktvraag stimuleren, aangezien cyberbeveiligingsteams ernaar streven om externe en hybride werkomgevingen te beschermen die afhankelijk zijn van cloudgebaseerde leveringsmodellen. Cyberinbreuken vertonen geen tekenen van vertraging en blijven de krantenkoppen halen, waarbij cryptocurrency-uitwisseling Binance vorige maand het slachtoffer werd van een crypto-hack van $ 570 miljoen.

Ten slotte blijven we een opwaartse trend zien in deals met grote ondernemingen, aangezien eindklanten hun beveiligingsstrategieën blijven rationaliseren in de richting van een geconsolideerde platformbenadering, waarbij ze leunen op kanaalpartners om geïntegreerde oplossingen en flexibele financiering te bieden.

Op basis van deze sterke resultaten en ons aanhoudende momentum blijven we vertrouwen hebben in de herziene vooruitzichten voor het volledige jaar die in september zijn gegeven.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!