Floris Hulshoff Pol - 11 november 2022

ASML start nieuw aandelen inkoopprogramma

ASML start nieuw aandelen inkoopprogramma image

Tijdens de Investor Day-bijeenkomst op 11 november zal ASML Holding NV (ASML) haar investeerders en belangrijkste belanghebbenden op het hoofdkantoor in Veldhoven, Nederland en online, informeren over haar bijgewerkte kijk op de vraagvooruitzichten. President & CEO Peter Wennink en Executive Vice President & CFO Roger Dassen zullen ASML's langetermijnstrategie, megatrends, vraag, capaciteitsplannen en bedrijfsmodel bespreken om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen. ASML verwacht aanzienlijke hoeveelheden contant geld aan zijn aandeelhouders zullen blijven teruggeven door een combinatie van groeiende dividenden en het terugkopen van eigen aandelen.

ASML meldt:

"Hoewel de huidige macro-omgeving voor onzekerheden op korte termijn zorgt, verwachten we dat de vraag en de capaciteit op de langere termijn een gezonde groei zullen laten zien. Uitbreiding van de toepassingsruimte en industriële innovatie zullen naar verwachting de groei in de halfgeleidermarkten blijven stimuleren. Sterke groeipercentages in alle markten, aanhoudende innovatie, meer concurrentie in de gieterij en technologische soevereiniteit zorgen voor een grotere vraag bij geavanceerde en volwassen knooppunten, wat naar verwachting uitbreidingen van de wafercapaciteit vereist.

We zijn van plan onze capaciteit aan te passen om aan de toekomstige vraag te voldoen, ons voor te bereiden op cycliciteit en tegelijkertijd risico's en beloningen eerlijk te delen met alle belanghebbenden. We zijn van plan onze jaarlijkse capaciteit te verhogen tot 90 EUV- en 600 DUV-systemen (2025-2026), terwijl we ook de High-NA EUV-capaciteit opvoeren tot 20 systemen (2027-2028).

Onze voortdurende investeringen in technologisch leiderschap hebben aanzienlijke aandeelhouderswaarde gecreëerd. Groei in de eindmarkten voor halfgeleiders en toenemende lithografie-intensiteit op toekomstige knooppunten voeden de vraag naar onze producten en diensten.

Deze nieuwe ontwikkelingen en plannen hebben geresulteerd in geactualiseerde scenario's voor onze toekomstige groei, vergeleken met de vorige Investor Day in september 2021.

Op basis van verschillende marktscenario's verwachten we een substantiële groeimogelijkheid om het volgende te bereiken:

2025: jaaromzet tussen circa € 30 miljard en € 40 miljard met een brutomarge tussen circa 54% en 56%

2030: jaaromzet tussen circa € 44 miljard en € 60 miljard met een brutomarge tussen circa 56% en 60%

Nieuw aandeleninkoopprogramma

We verwachten dat we aanzienlijke hoeveelheden contant geld aan onze aandeelhouders zullen blijven teruggeven door een combinatie van groeiende dividenden en het terugkopen van eigen aandelen. ASML kondigt een nieuw aandeleninkoopprogramma aan, dat op 11 november ingaat en uiterlijk op 31 december 2025 moet zijn uitgevoerd. We zijn van plan om aandelen in te kopen voor een bedrag van € 12,0 miljard, waarvan we verwachten dat er in totaal maximaal 2 miljoen aandelen zullen worden gebruikt om aandelenplannen voor werknemers te dekken. We zijn voornemens de rest van de ingekochte aandelen in te trekken.

Het aandeleninkoopprogramma zal worden uitgevoerd binnen de beperkingen van de bestaande machtiging die is verleend door de AVA op 29 april 2022 en van de machtiging die zal worden verleend door toekomstige AVA's. Het aandeleninkoopprogramma kan op elk moment worden opgeschort, gewijzigd of stopgezet. Alle transacties onder dit programma worden wekelijks op de ASML-website gepubliceerd .

Webcast en presentaties

Het Investor Day-programma op 11 november loopt van 13.30 tot 16.30 uur CET. De link naar de live webcast is te vinden op onze website (vooraf aanmelden is niet nodig). De presentaties en een opname worden achteraf op de website beschikbaar gesteld .

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!