Witold Kepinski - 11 november 2022

Artegic verkocht aan UNITED Marketing Technologies by DuMont

Artegic verkocht aan UNITED Marketing Technologies by DuMont image

Main Capital Partners realiseert met succes de strategische verkoop van artegic, een specialist in marketing-automatiseringssoftware, aan UNITED Marketing Technologies (“UNITED”), een leverancier van marketingtechnologie en onderdeel van DuMont Mediengruppe. Dit markeert de derde succesvolle verkoop van Main Capital Partners in 2022.

De overname door UNITED betekent opnieuw een succesvolle exit voor Main Capital Partners. Met de overname breidt UNITED zijn positie op het gebied van marketingtechnologie verder uit. Het aanbod van oplossingen voor marketingautomatisering van artegic vormt een strategische aanvulling op UNITED’s huidige portfolio van oplossingen voor marketingtechnologie, zoals het cloud-gebaseerde platform voor beheer van social media en het omni-channel contentplatform.
artegic, met het hoofdkantoor in Bonn, Duitsland, werd in 2005 opgericht als leverancier voor software voor marketing-automatisering. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende Europese aanbieders van realtime, cross-channel SaaS-marketing-automatiseringsoplossingen en digitale CRM. artegic biedt zijn klanten een sterke propositie met toegevoegde waarde voor het ontwerpen, aanpassen, uitvoeren en automatiseren van sterk geïndividualiseerde marketingcampagnes via e-mail en mobiel, en stelt hen in staat om klantgerichte digitale dialoogmarketing uit te voeren.

Met deze fusie kunnen UNITED en artegic samen hun groeipad in de marketingtechnologie segment versnellen. De fusie combineert daarbij ook de uitgebreide ervaring en het netwerk van DuMont op het gebied van media en bedrijfsinformatie als zowel de middelen om één van de grootse mediagroep te zijn met artegic’s geavanceerde marketing-automatiseringsoplossingen en zijn gespecialiseerde ervaring in het veld.

Main Capital investeerde in 2016 in het bedrijf en heeft sindsdien artegic ondersteund in zijn organische groeipad. De ondersteuning gaat gepaard met een sterke focus op de transformatie van een bedrijfsmodel gedreven door transactie-inkomsten naar een zeer schaalbaar en sterk groeiend SaaS-model. In samenwerking met Main Capital heeft artegic zijn SaaS-inkomsten bijna verdrievoudigd; het SaaS-groeipercentage is verhoogd van een lagere ééncijferige groei naar meer dan 33% in 2022/23.
Christian Friedrichs, Managing Director van United by DuMont, zegt: “UNITED zet een sterke strategische stap met de overname van artegic. We zijn verheugd om met het managementteam van artegic samen te werken om synergiën binnen de digitale marketingtak van DuMont Group te vergroten.”

Stefan van Lieven, Managing Director bij artegic, voegt er aan toe: “Met UNITED hebben we een sterke partner gevonden met diepgaande expertise op het gebied van marketingtechnologie. Binnen de groep kunnen we onze klanten een bredere reeks complementaire oplossingen bieden met betrekking tot marketingtechnologie. We zijn trots op deze samenwerking en willen Main Capital Partners bedanken voor de strategische ondersteuning en knowhow in de afgelopen jaren.”

Sven van Berge Henegouwen, Partner at Main Capital Partners, concludeerde: “We feliciteren artegic en UNITED met deze succesvolle partnership. Het bedrijf heeft een indrukwekkende transformatie van het bedrijfsmodel ondergaan, resulterend in SaaS-groeipercentages van meer dan 33%. We geloven dat artegic met UNITED een sterke partner heeft gevonden om hun te ondersteunen in de volgende groeifase.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!