RingCentral ontslaat tien procent van zijn personeel

11-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

RingCentral ontslaat tien procent van zijn personeel

RingCentral, leverancier van wereldwijde zakelijke cloudcommunicatie, videovergaderingen, samenwerking en contactcenteroplossingen, heeft de financiële resultaten voor het derde kwartaal bekendgemaakt. Daarbij is ook aangekondigd dat tien procent van de werknemers exit moet.

De totale omzet steeg jaar op jaar met 23% tot 509 miljoen dollar. Het GAAP-bedrijfsverlies bedroeg 183) miljoen dollar, vergeleken met het 83 miljoen dollar verlies in dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk veroorzaakt door een niet-contante last met betrekking tot ons Avaya-vooruitbetaalde commissiesaldo.

"Ondanks een moeilijke macro-omgeving hebben we een kwartaal behaald dat onze verwachtingen voor alle belangrijke statistieken heeft overtroffen", zegt Vlad Shmunis, oprichter, voorzitter en CEO van RingCentral. “Klanten, partners en branche-experts blijven RingCentral erkennen als het toonaangevende cloudcommunicatieplatform voor zakelijke spraak, berichten, video en contactcenters. We zijn van plan gebruik te maken van deze sterke punten en erop voort te bouwen, aangezien we inspelen op missiekritieke behoeften in markten waarvan we denken dat ze samen meer dan $ 100 miljard bedragen."

"We behaalden onze hoogste driemaandelijkse niet-GAAP operationele marge ooit in het derde kwartaal, die 300 basispunten steeg ten opzichte van vorig jaar tot 13,5%", aldus Sonalee Parekh, CFO van RingCentral. "Onze topprioriteit is het stimuleren van efficiënte groei, aangezien we profiteren van de inherente operationele hefboomwerking van een bedrijf met terugkerende inkomsten van $ 2 miljard met brutomarges van het hoogste niveau."

De raad van bestuur van de Vennootschap keurde een plan voor vermindering van werknemers goed als onderdeel van bredere inspanningen om de kostenbasis van de Vennootschap af te stemmen op haar strategische prioriteiten in de huidige omgeving. "Het Plan zal naar verwachting het aantal voltijdse werknemers van het Bedrijf met ongeveer 10% verminderen. Het bedrijf schat de totale herstructureringskosten in verband met het plan op ongeveer $ 10,0 miljoen tot $ 15,0 miljoen, voornamelijk bestaande uit ontslagvergoedingen, personeelsbeloningen en gerelateerde kosten. Het bedrijf verwacht deze kosten in het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023 te maken. Het bedrijf verwacht dat de vermindering van kracht in het eerste kwartaal van 2023 grotendeels voltooid zal zijn, afhankelijk van de lokale wetgeving en overlegvereisten, waardoor de proces na het eerste kwartaal van 2023 in bepaalde landen", zo meldt RingCentral.

Terug naar nieuws overzicht