Wouter Hoeffnagel - 13 november 2022

Vijf non-profits sluiten aan bij IBM Sustainability Accelerator

Vijf wereldwijde non-profitorganisaties en projecten sluiten zich aan bij de IBM Sustainability Accelerator. Dit programma helpt achtergestelde gemeenschappen met een rechtvaardige en acceptabele toegang tot schone energie.

De nieuwe partijen zijn door IBM aangekondigd op COP27, waarop uitdagingen en concrete acties rond de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties centraal staan. De IBM Sustainability Accelerator ging eerder dit jaar voor het eerst van start met een programma gericht op duurzame landbouw. Het programma biedt IBM technologieën en een ecosysteem van experts aan om de duurzaamheidsoplossingen van non-profit- en overheidsorganisaties voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te verbeteren en op te schalen.

De gekozen organisaties en oplossingen voor het nieuwe programma hebben verschillende doelen, van het ontwikkelen van een elektriciteitsmicrogrid tot het ondersteunen van plannen voor schone energie in Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Het gaat om de volgende organisaties en projecten:

  • United Nations Development Programme (UNDP):wi samen met IBM de toegang tot duurzame, betaalbare en betrouwbare energiebronnen in Afrikaanse landen verbeteren.
  • Sustainable Energy for All: werkt samen met IBM aan een intelligent model voor het intelligent modelleren voor het weergeven van energiebehoeften op basis van huidige en toekomstige menselijke activiteit.
  • Net Zero Atlantic: ontwikkelt samen met IBM een interactieve digitale tool die de milieu- en sociaal-economische impact van mogelijke energiesystemen op Nova Scotia toont.
  • Miyakojima City Government: IBM werkt met de lokale overheid van het Japanse Miyakojima samen aan een duurzame energiestrategie die een microgrid op het afgelegen Miyakojima Island omvat.
  • Environment Without Borders Foundation: werkt samen met IBM aan een platform voor het voorspellen, volgen en communiceren van het duurzame energie-opties in Egypte.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!