Floris Hulshoff Pol - 14 november 2022

Red Hat introduceert Kubernetes-oplossing voor Open Edge Computing

Red Hat introduceert Kubernetes-oplossing voor Open Edge Computing image

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt Red Hat Device Edge aan, een oplossing voor het flexibel inzetten van traditionele of gecontaineriseerde workloads op kleine apparaten zoals robots, IoT-gateways, verkooppunten en in het openbaar vervoer.

Red Hat Device Edge is een enterprise distributie van het door Red Hat geleide open source community-project MicroShift. Deze lichtgewicht Kubernetes orchestratie-oplossing is gebaseerd op de edge-mogelijkheden van Red Hat OpenShift, gecombineerd met een voor edge computing geoptimaliseerd besturingssysteem op basis van Red Hat Enterprise Linux.

Steeds meer bedrijven zetten edge computing in voor uiteenlopende doeleinden. Het gevolg hiervan is dat er veel nieuwe vragen, operationele behoeften en zakelijke uitdagingen ontstaan. In de auto-industrie en maakindustrie worden organisaties bijvoorbeeld geconfronteerd met verschillende milieu-, beveiligings- en operationele uitdagingen die vereisen dat ze kleine edge-apparaten kunnen inzetten.

Met Red Hat Device Edge krijgen organisaties de flexibiliteit om containers met een kleinere footprint in edge-omgevingen te implementeren. Hiermee worden de compute-eisen tot 50 procent verlaagd, vergeleken met traditionele Kubernetes edge-configuraties.

Daarnaast helpt het ook bij grootschalige edge computing-uitdagingen door de volgende eigenschappen:

Kubernetes, specifiek voor edge-implementaties, waardoor IT-teams bekende Kubernetes-functies kunnen gebruiken in een kleinere footprint, mogelijk gemaakt door MicroShift. Hierdoor kunnen ze hun bestaande Kubernetes-vaardigheden gebruiken en een consistente werkwijze in de hybride cloud hanteren, van het datacenter tot publieke clouds en edge.

Een voor edge geoptimaliseerd Linux OS, gebouwd op Red Hat Enterprise Linux. Ontwikkeld voor kleine edge-apparaten, die worden voorzien van intelligente updates en die minimale bandbreedte vereisen.

Centraal schalen en monitoren van edge devices met Red Hat Smart Management. IT-teams kunnen gebruik maken van zero-touch provisioning, en hebben toegang tot de systeemstatus en updates met automatische rollbacks voor optimaal edge-beheer en een betere beveiliging.

Toepassingen in diverse sectoren

Red Hat Device Edge helpt organisaties in de meest uitdagende edge-omgevingen.
Zo heeft Lockheed Martin met Red Hat samengewerkt in de MicroShift-community en implementeert momenteel Red Hat Device Edge voor het moderniseren en standaardiseren van zijn application delivery en AI-workloads in extreme omstandigheden, waaronder in militaire omgevingen en in de ruimte. Daarnaast is ABB van plan Red Hat Device Edge te gebruiken voor ABB Ability™ Edgenius™, een edge-platform voor industriële softwaretoepassingen.

Red Hat Device Edge is bedoeld voor organisaties die kleine edge-apparaten willen gebruiken in uitdagende omgevingen, zowel met bare metal, gevirtualiseerde of gecontaineriseerde applicaties. Gebruikscenario’s zijn onder andere:

Kleine met internet verbonden nodes in het openbaar vervoer, die vaak in beweging zijn, maar toch in staat moeten zijn om met AI/ML data lokaal en in realtime te analyseren (bijv. spoorwegen, mijnbouw, auto's, drones).

Robuuste nodes op uitdagende locaties zoals weerstations, die lastig te beheren zijn en daardoor zelf geautomatiseerde software rollbacks moeten kunnen uitvoeren, inclusief een betere beveiliging en databescherming.

Opkomende edge-scenario's, waarbij duizenden edge-apparaten toepassingen draaien op uitdagende locaties qua gewicht, temperatuur en connectiviteit.

Red Hat Device Edge ondersteunt een grote verscheidenheid aan workloads met behulp van Podman voor edge containerbeheer of MicroShift voor een Kubernetes API. Het is zelfs mogelijk om legacy Windows-applicaties te gebruiken in een virtuele machine.

Beschikbaarheid

Red Hat Device Edge staat gepland als developer preview voor begin volgend jaar, en zal naar verwachting later in 2023 beschikbaar zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!