IT-leveranciers belichten tijdens Canalys event belang van hybride werken

IT-leveranciers belichten tijdens Canalys event belang van hybride werken

17-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IT-leveranciers belichten tijdens Canalys event belang van hybride werken

Een belangrijke strategie voor channel partners op dit moment is het behouden en aantrekken van talent met goede arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken en een bedrijfscultuur die flexibeler en betrouwbaarder is. Dit zeiden diverse IT-leveranciers tijdens het Canalys Forums 2022 in Barcelona.

Veel leidinggevenden menen dat werknemers vaker op kantoor effectiever is, dan werknemers die veel thuis hebben gewerkt tijdens de lockdowns op last van de overheid. Kirk Skaugen, executive vice president bij Lenovo, zei tijdens het Canalys event dat er managers zijn die een nieuw HR-beleid vaststellen sinds corona. Hij kent een organisatie die werknemers een overeenkomst laat ondertekenen dat ze minder productief zijn als ze vanuit huis werken, omdat ze bang zijn dat er over twee jaar een ongelijkheidsvooroordeel zal zijn wanneer iedereen die op kantoor werkt wel wordt gepromoveerd. Bij Lenovo worden volgens Skaugen flexibele vakantiedagen geboden.

Aongus Hegarty, president voor internationale markten bij Dell Technologies, zei dat het gaat om vaardigheden. Dat moet los staan van het verplicht aanwezig zijn op kantoren. "Door flexibel te zijn en die keuze te geven, trek je een veel bredere geografische schaal aan. Als je je ogen opent vanuit een diversiteitsperspectief, trek je een veel bredere reeks mensenvaardigheden, competenties en ervaringen aan."

Veel organisaties kunnen met de wereld mee veranderen, aldus Kobi Elbaz, HP's Global Channel Chief. "Ik denk dat we moeten kijken naar hoe we prestatie-uitkomsten op een andere manier meten, het gaat er niet om of je op kantoor bent. Sinds de pandemie vaart HP een andere koers. HP laat werknemers meer flexibiliteit toe over waar ze aanwezig kunnen zijn, en hoe laat ze taken kunnen uitvoeren. Dat is een reis die alle organisaties moeten maken, ook in de manier waarop leidinggevenden managen, waaronder ook processen en HR-processen.”

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace