Witold Kepinski - 14 november 2022

TD SYNNEX onderzoekt belicht kansen in metaverse en managed services

TD SYNNEX onderzoekt belicht kansen in metaverse en managed services image

Minder dan één vijfde van de bedrijfsleiders van Europese technologische ecosystemen zegt dat ze augmented reality- en virtual reality-diensten gaan aanbieden in 2024. Dit ondanks een verwachte metaverse-markt van 16 miljard dollar en een verwachte stijging van de investeringen met 150 procent in de komende 24 maanden. Deze bevindingen zijn afkomstig van het allereerste TD SYNNEX Ecosystem Benchmark Report, uitgevoerd in samenwerking met technologiemarktanalist Canalys. Hoewel er kansen bestaan met de metaverse, hebben dezelfde bedrijven de trend van managed services volledig omarmd, waarbij bijna driekwart van de respondenten op een hogere omzet uit dit gebied anticipeert.

"Als wereldwijde IT-distributeur en -solutions aggregator heeft TD SYNNEX een uniek perspectief vanuit het centrum van een technologisch ecosysteem in ontwikkeling. Het TD SYNNEX Technology Ecosystem Benchmark Report laat zien hoe het IT-kanaal anticipeert en reageert op innovaties die de manier waarop we communiceren en consumeren verandert," aldus Patrick Zammit, TD SYNNEX President voor Europa en Azië/Pacific . "Door het potentieel van opkomende trends te benutten, zal het kanaal goed gepositioneerd zijn om de acceptatie van nieuwe technologieën te helpen versnellen die exponentiële vooruitgang in efficiëntie, connectiviteit en veiligheid zullen bevorderen."

Het Ecosystem Benchmark Report onderstreept dat elk bedrijf verbonden is in het wereldwijde technologische ecosysteem, evenals de snelle verandering die is geëvolueerd tot een staat van een niet aflatende transformatie.

Het rapport is ontwikkeld op basis van een onderzoek bij middelgrote partners in het technologie-ecosysteem, dat wordt gedefinieerd als technologiebedrijven met 1.000 medewerkers en minder. Respondenten in Europa hebben de volgende fundamentele factoren geïdentificeerd waarmee hun bedrijven te maken hebben:

Anticiperen op en voldoen aan de technologische verwachtingen van eindgebruikers

Effectief beheer van de bedrijfsactiviteiten van het technologische ecosysteem

Betrokkenheid, verrijking en enablement van het technologische ecosysteem

Ondanks deze uitdagingen verwacht 82% van de Europese partners dit fiscale jaar een groei te melden, waarbij 43% van de partners zegt dat security, servers en opslag de belangrijkste inkomstenbron zijn, en 40% zegt dat deze technologieën het meest winstgevend zijn. Security was de meest winstgevende technologie voor Europese partners.

Services zijn het nieuwe normaal

Uit het onderzoek blijkt dat elke categorie diensten naar verwachting zal groeien:

Type services

Percentage partners dat een stijging aangeeft

Managed services

74%

Professional services

65%

Op consumptie gebaseerde XaaS

50%

Packaged services

44%

Product Lifecycle Services

38%

De meeste Europese partners (63 procent) voorspellen dat de wederverkoop van hardware van fundamenteel belang zal zijn voor hun bedrijfsmix. 25 procent zegt dat de categorie zal stijgen en 38 procent zegt dat er geen verandering zal zijn. Respondenten zeggen dat het verkopen van hun eigen IP, dat momenteel vier procent van hun zaken vertegenwoordigt, een groter deel van hun bedrijfsmix wordt, waarbij meer dan een derde verwacht dat dit getal de komende 24 maanden zal groeien.


"Channel partners zijn actief bezig met de ontwikkeling van hun service-activiteiten," aldus Rachel Brindley, Senior Director, Channels bij Canalys. "We zien dat partners willen investeren in het hele technologische ecosysteem."

Reality check op opkomende trends in business en technologie, investeringen

IT-bedrijfsleiders weten dat ze capaciteiten moeten ontwikkelen rond duurzaamheid en ESG (milieu, sociaal en governance). Drieënveertig procent van de Europese partners is van plan om de komende twee jaar duurzaamheidsrapporten aan te bieden.

"We zijn echt verheugd om te zien dat Europese technologieleiders ESG-capaciteiten op hun roadmap zetten," aldus Zammit. "Het is ook een belangrijke prioriteit voor TD SYNNEX. We zijn er trots op dat we het Science Based Targets Initiative hebben ondertekend, dat zich inzet voor net-zero uitstoot van koolstofdioxide, en dat we een wereldwijde DEI-strategie hebben ontwikkeld."

In het rapport wordt opgemerkt dat "Partners die zijn uitgerust om klanten te helpen aan de verplichtingen en vereisten van ESG te voldoen, een enorme kans op de markt zullen hebben."

In lijn met de toewijding van TD SYNNEX om een goede corporate organisatie te zijn, heeft het bedrijf onlangs een duurzaamheidscertificering gelanceerd om klanten en collega's van TD SYNNEX te helpen hun bekwaamheid in deze steeds belangrijker wordende bedrijfsfunctie te versnellen.

Betrokkenheid bij het IT-ecosysteem zal naar verwachting toenemen.

Europese IT-partners geven aan dat samenwerking een belangrijke groeistrategie is. Negenenzeventig procent van de respondenten gaf betrokken ecosysteempartners aan als belangrijk of zeer belangrijk voor toekomstige groei.

"Waarde leveren aan eindgebruikers betekent het ontwikkelen van zakelijke mogelijkheden die aansluiten bij de meest efficiënte en effectieve manieren om deze technologieën te kopen, configureren, leveren, beveiligen, beheren en onderhouden," aldus Andy Gass, Chief Digital Officer bij TD SYNNEX. "In een omgeving van voortdurende snelle technologische veranderingen moeten Europese IT-bedrijven oplossingen sneller op de markt brengen. Samenwerking in het ecosysteem versnelt die time-to-market, verlaagt de kosten en minimaliseert hiaten in technologische vaardigheden."

Een samenvatting van de Europese inzichten van het TD SYNNEX Technology Ecosystem Benchmark Report is beschikbaar als download.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!