Wouter Hoeffnagel - 14 november 2022

Elon Musk voor de rechter vanwege miljardenbonus Tesla

Elon Musk voor de rechter vanwege miljardenbonus Tesla image

Miljardair Elon Musk moet vandaag in de Verenigde Staten voor de rechter verschijnen vanwege een miljardenbonus die hij kan opstrijken bij Tesla. Een investeerder vindt de bonus voor Musk buitensporig en stapte naar de rechter.

De zaak is in 2018 aangespannen in de Amerikaanse staat Delaware door investeerder Richard Tornetta. De rechtszaak draait om een aandelenpakket dat Musk in het vooruitzicht is gesteld indien hij met Tesla bepaalde doelstellingen realiseert. Hierbij kan Musk 1 procent van de aandelen van Tesla te kopen met grote korting indien hij bepaalde doelstellingen realiseert.

Tornetta wijst erop dat het bestuur van Tesla in de praktijk volledig onder controle van Musk staat. De investeerder vindt het oneerlijk dat Musk een dusdanige beloning van dit bestuur krijgt toegewezen. Advocaten van Musk kunnen zich niet in de kritiek vinden. Zij wijzen erop dat het voorstel voor de bonus is aangenomen door een grote meerderheid van de aandeelhouders in Tesla. Ook stellen zij dat het pakket bedoeld is voor het verbeteren van de prestaties van Tesla.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!