Partners Group neemt EdgeCore Digital Infrastructure over

15-11-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Partners Group neemt EdgeCore Digital Infrastructure over

Partners Group, een wereldwijd bedrijf voor private markten, heeft namens zijn klanten EdgeCore Digital Infrastructure overgenomen, een eigenaar, exploitant en bouwer van hyperscale datacenters in de VS. Partners Group zal tot 1,2 miljard dollar investeren om de acquisitie en uitbouw van bestaande en toekomstige datacentersites te financieren.

Door deze investering zal Partners Group de bestaande en in aanbouw zijnde sites van EdgeCore overnemen en toekomstige acquisities en uitbouw financieren. EdgeCore, met hoofdkantoor in Broomfield, Colorado, selecteert, bouwt en commercialiseert datacenters voor 's werelds grootste cloud-, internet- en technologiebedrijven. Datacentercontracten zijn vaak langlopend, waarbij klanten een prijs in rekening brengen op basis van hun gecontracteerde stroomcapaciteit, wat leidt tot goed zichtbare cashflows.

Het bedrijf is volgens Partner Group goed gepositioneerd om te profiteren van wereldwijde digitaliseringsthema's, zoals de groei van cloud computing, machine learning, AI en 5G-technologieën, die de toenemende vraag naar datacenterverwerking en -opslag stimuleren. Het mobiele dataverkeer in Noord-Amerika zal naar verwachting tot 2027 met 24% CAGR groeien.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter