Wouter Hoeffnagel - 15 november 2022

Ontslagronde bij chipfabrikant GlobalFoundries

Ontslagronde bij chipfabrikant GlobalFoundries image

Bij chipfabrikant GlobalFoundries vallen mogelijk ontslagen. Het bedrijf waarschuwt medewerkers in een e-mail voor een reorganisaties. Het is onduidelijk welke medewerkers getroffen worden en wanneer zij hun baan verliezen.

Dit melden onder meer The Layoff en The Register. Het plan is door GlobalFoundries via e-mail aan werknemers bekend gemaakt. Via de ontslagronde wil de chipfabrikant kostenbesparingen realiseren. Het speelt hiermee in op toenemende onzekerheid in de markt; CEO Thomas Caulfield wijst erop dat meerdere klanten hun orders voor 2023 hebben verlaagd.

200 miljoen dollar besparen

Ondanks dat de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf de verwachtingen overtroffen, ziet GlobalFoundries zich daarom genoodzaakt op de kosten te letten. In totaal wil het bedrijf 200 miljoen dollar besparen, waarbij de focus ligt op operationele kosten. Ook het schrappen van banen is hiervan dus onderdeel.

Concurrent Intel kondigde enkele weken geleden ook al een ontslagronde aan. Bloomberg meldde op basis van bronnen dat bij sommige afdelingen tot 20 procent van de banen op de tocht staan. Intel bevestigde de ontslagplannen, maar laat in het midden hoeveel banen verdwijnen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!