Microsoft SQL Server 2022 is nu algemeen beschikbaar

17-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft SQL Server 2022 is nu algemeen beschikbaar

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid van SQL Server 2022 aangekondigd, de meest voor Azure geschikte versie van SQL Server tot nu toe, met voortdurende innovatie op het gebied van prestaties, beveiliging en beschikbaarheid. "Dit markeert de laatste mijlpaal in de meer dan 30-jarige geschiedenis van SQL Server", zo meldt Rohan Kumar, Corporate Vice-President Azure Data bij Microsoft, in een blog.

Kumar meldt: "SQL Server 2022 is een kernelement van het Microsoft Intelligent Data Platform. Het platform integreert naadloos operationele databases, analyses en gegevensbeheer. Hierdoor kunnen klanten zich in realtime aanpassen, intelligentielagen toevoegen aan hun applicaties, snelle en voorspellende inzichten ontsluiten en hun gegevens beheren, waar ze zich ook bevinden."

De verbindingen van SQL Server 2022 met Azure , inclusief Azure Synapse Link en Microsoft Purview, maken het voor klanten gemakkelijker om diepere inzichten, voorspellingen en governance op basis van hun gegevens op schaal te genereren, aldus Kumar. "Azure-integratie omvat ook beheerd herstel na noodgevallen (DR) naar Azure SQL Managed Instance, samen met bijna realtime analyses, waardoor databasebeheerders hun gegevensbezit kunnen beheren met meer flexibiliteit en minimale impact op de eindgebruiker."

Prestaties en schaalbaarheid worden automatisch verbeterd via ingebouwde query-intelligentie. "Beveiligingsinnovatie, voortbouwend op het trackrecord van SQL Server als de minst kwetsbare database van de afgelopen 10 jaar, gaat verder met Ledger voor SQL Server, dat blockchain gebruikt om een fraudebestendig trackrecord van alle wijzigingen in de database te creëren", aldus Kumar.

Lees meer over de nieuwe mogelijkheden van SQL Server 2022 op in de blog.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud