Cohesity richt Data Security Alliance op

17-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cohesity richt Data Security Alliance op

Cohesity, speler op het gebied van gegevensbeveiliging en -beheer, heeft op ReConnect, de gegevensbeveiligings- en beheertop van Cohesity, aangekondigd dat het samenwerkt met de 'who's who' van cyberbeveiliging om klanten meer manieren te bieden om de oorlog tegen cyberaanvallen te winnen.

De Data Security Alliance combineert de beste oplossingen van toonaangevende cyberbeveiligings- en servicebedrijven met uitzonderlijke expertise op het gebied van gegevensbeveiliging en beheer van Cohesity. Partners in het ecosysteem zijn onder meer: BigID, Cisco, CrowdStrike, CyberArk, Okta, Palo Alto Networks, Securonix, Splunk en Tenable, met nieuwe beveiligingsadviesrelaties met Mandiant en PwC.

Beveiligingsproblemen kunnen niet door één leverancier alleen worden opgelost. Volgens onderzoek in opdracht van Cohesity werd in de eerste helft van 2022 bijna de helft van de organisaties ( 47% ) getroffen door ransomware-aanvallen.

Wanneer een organisatie het slachtoffer wordt van een aanval, willen bedrijven de aanval zo snel mogelijk detecteren en stoppen, het betalen van losgeld vermijden en, indien nodig, de kernactiviteiten zo snel mogelijk herstellen. Om deze doelen te bereiken, is nauwe samenwerking en integratie van beveiligings- en gegevensbeheeroplossingen en -diensten vereist.

Data Protection

Deze nieuwe Data Security Alliance brengt gezamenlijk de meest gedurfde oplossingen en de slimste koppen op het gebied van beveiliging samen om klanten een alomvattende aanpak te bieden die gegevensbescherming en veerkracht integreert in een end-to-end beveiligingsstrategie. Deze strategie begint bij preventie, strekt zich uit tot vroege detectie en bescherming en omvat ook snel herstel - cruciaal in het geval van een cyberaanval.

“De non-stop en steeds geavanceerdere cyberdreigingen van vandaag vereisen een all-hands-on-deck-aanpak. Het is niet de verantwoordelijkheid van één leverancier om alle cyberbeveiligingsuitdagingen op te lossen , er is een dorp voor nodig om de slechteriken te bestrijden. Daarom beginnen we vanaf het begin met meerdere best-of-breed beveiligingspartners, met een marktkapitalisatie van tientallen miljarden, die wereldwijd duizenden klanten bedienen ”, aldus Sanjay Poonen, CEO en president van Cohesity.

Cloud

“Als leider op het gebied van gegevensbeveiliging en -beheer werken we samen met deze zwaargewichten in de branche, zodat ze ons platform, de Cohesity Data Cloud , kunnen gebruiken om klanten te helpen gegevensbeveiliging en veerkracht eenvoudig te integreren in hun algehele beveiligingsstrategie. Dit helpt bedrijven niet alleen om zich beter te beschermen tegen de dreiging van cyberaanvallen, maar brengt ook CIO's en CISO's samen aan de samenwerkingstafel om cybercriminaliteit te bestrijden op manieren die nog niet eerder in onze branche zijn gezien", voegt Poonen toe.

Technology Partners

“Wij bij CrowdStrike geloven dat probleemloze gegevensbeveiliging van cruciaal belang is om de bedrijfswaarde voor onze klanten te vergroten. We werken er continu aan om ervoor te zorgen dat organisaties met hun endpoints, workloads en gebruikers zonder obstakels blijven werken, terwijl gegevens continu worden beveiligd tegen inbreuken en bedreigingen van binnenuit, waaronder ransomware-exfiltratie”, aldus Michael Rogers, vice-president van wereldwijde allianties bij CrowdStrike. "We zijn verheugd om ons bij deze alliantie aan te sluiten en samen te werken met Cohesity om organisaties te helpen hun cyberweerbaarheid te versterken, in het licht van zich ontwikkelende geavanceerde tegenstanders."

"Voor elke organisatie die wordt getroffen door een cyberaanval, moeten back-upomgevingen vrij zijn van beveiligingsrisico's - het laatste wat een organisatie nodig heeft in een noodsituatie is het introduceren van nieuwe risico's", zegt Ray Komar, vice-president van technische allianties, Tenable. "De Exposure Management-mogelijkheden van Tenable en het gegevensbeveiligings- en beheerplatform van Cohesity bieden volledig inzicht in het moderne aanvalsoppervlak, inclusief back-upomgevingen, zodat klanten hun algehele risico kunnen verminderen en hun veerkracht kunnen verbeteren."

"De waarde van Cohesity + Cortex XSOAR is sterk, met de bidirectionele stroom van gegevens en opdrachten om snel ransomware te detecteren en erop te reageren", zegt Pamela Cyr, vice-president Technical Partnerships, Palo Alto Networks. “Cohesity bevestigt infectie en het Cortex XSOAR-automatiseringsplatform beheert de verrijking en initieert een veilig herstel van bedrijfskritische gegevens. We zijn blij deel uit te maken van dit groeiende ecosysteem.”

Channel Partners

Channel Partners kunnen de Cohesity Data Cloud op verschillende manieren gebruiken om gezamenlijke klanten te helpen hun beveiligingspositie te verbeteren. Met Cohesity kunnen partners bijvoorbeeld gebruikmaken van de op AI gebaseerde anomaliedetectie van Cohesity om vroegtijdig inzicht te krijgen dat er mogelijk een aanval gaande is en de reactie en herstel te versnellen . De API-first-benadering van Cohesity maakt het ongelooflijk eenvoudig voor beveiligingspartners om zich bij de alliantie aan te sluiten en hun oplossingen te integreren met het gegevensbeveiligings- en beheerplatform van Cohesity - essentieel omdat de strijd om cyberaanvallen te verslaan blijft evolueren.

Meer informatie over de partners vindt u hieronder:

BigID: bevordert de zichtbaarheid en controle van alle gevoelige en kritieke gegevens en helpt organisaties het gegevensrisico in de cloud en op locatie te begrijpen en te minimaliseren met een benadering waarbij gegevens centraal staan – voor gegevensbeveiliging, privacy, compliance en governance.

Cisco: SecureX is een cloud-native oplossing met XDR-mogelijkheden die het Cisco Secure-portfolio integreert met de volledige beveiligingsinfrastructuur, waardoor detectie, respons en herstel worden versneld. Wanneer een ransomware-aanval toeslaat, kunnen klanten workflows voor Cohesity starten om gegevens en workloads te herstellen.

CrowdStrike: beveiligt de meest kritieke gebieden van bedrijfsrisico's - endpoints, cloudworkloads, identiteit en gegevens - om klanten de tegenstanders van vandaag voor te houden en inbreuken te stoppen.

CyberArk: Het CyberArk Identity Security Platform maakt ongeëvenaarde bescherming mogelijk van elke identiteit – mens of machine – op de meest uiteenlopende apparaten en omgevingen vanaf één enkel, uitgebreid platform .

Mandiant: Toonaangevende informatie over bedreigingen en expertise in de branche zorgen voor dynamische oplossingen die organisaties helpen effectievere programma's te ontwikkelen en vertrouwen te wekken in hun cybergereedheid.

Okta: De toonaangevende onafhankelijke identiteitsprovider biedt platformen en diensten voor personeelsidentiteit en klantidentiteit.

Palo Alto Networks: Cortex XSOAR biedt de automatisering en flexibiliteit waarmee ondernemingen cyber- en ransomware-aanvallen sneller kunnen beheren.

PwC UK: Biedt een volledig pakket van advies-, implementatie- en beheerde beveiligingsdiensten om organisaties in staat te stellen hun cyberbeveiligingsverdediging op te bouwen en effectief te reageren op cyberaanvallen.

Securonix: Biedt een oplossing ter verdediging tegen geavanceerde bedreigingen in de complexe hybride omgevingen van vandaag. Securonix Next-Gen SIEM wordt aangedreven door de meest geavanceerde analyses en is gebouwd op een schaalbare, flexibele cloud-native architectuur.

Splunk: Biedt een uitbreidbaar dataplatform dat uniforme beveiliging, full-stack waarneembaarheid en aangepaste applicaties levert.

Tenable: Stelt organisaties in staat hun cyberrisico's te begrijpen en te verminderen door zichtbaarheid te bieden over het gehele aanvalsoppervlak. Tenable.io ondersteunt de CyberScan van Cohesity om eenvoudig gegevensback-upomgevingen te beoordelen, die kunnen worden gebruikt als een proxy voor gevoelige productieomgevingen en om ervoor te zorgen dat een herstelsituatie geen kwetsbare omstandigheden in de productie introduceert.

Security Aliiance

"Cybercriminelen blijven hun spel verbeteren en vallen vaak back-ups aan in een poging om de opties van een organisatie te neutraliseren en hun losgeld te vergroten", zegt Kevin Mandia, CEO van Mandiant. “In een tijd van steeds toenemende cyberdreigingen is het van cruciaal belang dat bedrijven op het gebied van cyberbeveiliging, gegevensbeveiliging en beheer hand in hand werken om samen te werken en kwaadwillenden op afstand te houden. We zijn verheugd om deel uit te maken van deze veiligheidsalliantie.”

“Een grote zorg van onze klanten is de toename van het aantal en de ernst van ransomware-aanvallen. Deze destructieve aanvallen hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat organisaties niet alleen sterke bescherming hebben, maar deze koppelen aan uitgebreide back-up- en herstelmogelijkheden”, aldus Richard Horne, Partner, PwC UK. " Door samen te werken met Cohesity kunnen we een end-to-end-strategie bieden om onze klanten niet alleen te beschermen tegen cyberaanvallen, maar ook om hun kernactiviteiten snel te herstellen als ze het slachtoffer worden van een succesvolle aanval."

“De Data Security Alliance is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat klanten beter uitgerust zijn om zich te verdedigen tegen en te herstellen van cyberaanvallen. De benadering van Cohesity om het Cohesity-platform te integreren met belangrijke beveiligingsproviders met een API-first-strategie is absoluut de beste methode om de bescherming voor klanten te verbeteren”, aldus Randy Kerns, Senior Strategist en Analist voor Evaluator Group. "De onophoudelijke dreiging van ransomware maakt het noodzakelijk dat leveranciers van cyberbeveiliging, gegevensbeveiliging en beheer samenwerken om klanten een oplossing te bieden voor het identificeren, voorkomen, beschermen en herstellen van gegevens in het geval van een aanval."

Terug naar nieuws overzicht
Security