Floris Hulshoff Pol - 21 november 2022

Rubrik Cyber Recovery versterkt cyberweerbaarheid

Rubrik Cyber Recovery versterkt cyberweerbaarheid image

Rubrik, een Zero Trust specialist, introduceert Rubrik Cyber Recovery. Deze nieuwe tool helpt organisaties met de verbetering van hun cyberweerbaarheid, en om sneller en met meer vertrouwen te herstellen na een ransomware-aanval.

Rubrik Cyber Recovery, onderdeel van Rubrik Security Cloud, biedt twee nieuwe mogelijkheden waarmee organisaties zich beter kunnen voorbereiden op ransomware-aanvallen en operationele downtime tot een minimum kunnen beperken. Rubrik Cyber Recovery biedt ten eerste een eenvoudige manier om de herstelplannen van een organisatie te testen, te valideren en te documenteren. Ten tweede biedt de nieuwe tool flexibiliteit om bedrijven de mogelijkheid te geven direct de meest recente schone kopie van data te herstellen in het geval van een aanval. Tegelijkertijd wordt er in een geïsoleerde herstelomgeving out-of-band forensisch onderzoek uitgevoerd.

Organisaties worstelen met de voorbereiding en reactie op ransomware-aanvallen en andere cyberincidenten, deze zijn steeds moeilijker te vermijden. Volgens het State of Data Security Report van Rubrik Zero Labs is 92 procent van de wereldwijde IT- en security-leiders bezorgd dat ze niet in staat zijn om de bedrijfscontinuïteit te handhaven bij een aanval. Daarnaast blijkt uit het rapport dat een derde van de directies weinig tot geen vertrouwen heeft in het vermogen van hun organisatie om cruciale data en bedrijfsapplicaties te herstellen in het geval van een cyberaanval. Organisaties hebben tegenwoordig behoefte aan een eenvoudige manier om snel herstelplannen te testen en bedreigingen te onderzoeken, zonder het herstel van bedrijfskritische activiteiten te vertragen.

Rubrik Cyber Recovery stelt IT- en beveiligingsteams voor het volgende in staat:

Het valideren of herstelplannen werken

Rubrik Cyber Recovery stelt klanten in staat om eenvoudig het succes van hun herstelplannente testen, te valideren en te documenteren. Tegelijkertijd worden prestatiecijfers bijgehouden om ervoor te zorgen dat de organisatie voorbereid is om aan de Service Level Agreements (SLA’s) voor herstel te voldoen. Klanten kunnen testen of hun hersteldraaiboek werkt, inclusief volgorde, timing en faalpunten. Ze kunnen on-demand rapporten downloaden over de prestaties van het herstelproces, om aan te tonen dat deherstelmogelijkheden regelmatig worden getest.

Het klonen van back-up snapshot

Rubrik Cyber Recovery stelt organisaties in staat om de cyberweerbaarheid sneller te beoordelen. Organisaties krijgen de mogelijkheid snel snapshots te klonen in geïsoleerde omgevingen. Hierdoor kunnen klanten gemakkelijker testen uitvoeren en zo de cyberweerbaarheid van hun organisatie verbeteren.

Het uitvoeren van forensisch onderzoek parallel aan het herstel

Met Rubrik Cyber Recovery kunnen organisaties in een geïsoleerde omgeving forensische onderzoeken uitvoeren op geïnfecteerde snapshots. Dit kan terwijl de bedrijfscontinuïteit wordt hersteld met behulp van een laatst bekende goede snapshot.

"IT- en beveiligingsteams worden met toenemende druk geconfronteerd om te zorgen dat ze kunnen herstellen van een cyberaanval. Toch hebben directies en management onvoldoende vertrouwen in hun vermogen om dit te doen", zegt Dan Rogers, President bij Rubrik. "Rubrik Cyber Recovery kan het vertrouwen van het bestuur en de leiding helpen vergroten door organisaties niet alleen in staat te stellen een veiliger en voorspelbaar herstel te realiseren, maar IT- en beveiligingsteams kunnen tevens hun paraatheid bewijzen. Deze verbeteringen in Rubrik Security Cloud blijven de verdediging van klanten versterken bij het beveiligen van hun data."

Uitbreiding van Data Observability Support naar de Cloud
Rubrik gaat tevens Ransomware Monitoring & Investigation en Sensitive Data Monitoring & Management ondersteuning bieden aan Microsoft OneDrive en SharePoint, NAS Cloud Direct en Azure Virtual Machines. Hierdoor krijgen organisaties meer inzicht in de impact van ransomware en gevoelige data binnen risicovolle, cloudgebaseerde workloads. Rubrik blijft zijn mogelijkheden uitbreiden naar nog meer cloud workloads, zodat klanten hun data kunnen beschermen in de onderneming, de cloud en SaaS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!