Meta: Mark Zuckerberg blijft topman

24-11-2022
Deel dit artikel:

Meta: Mark Zuckerberg blijft topman

Mark Zuckerberg treedt in 2023 niet af als topman van Facebook- en Instagram-moederbedrijf Meta. De positie van Zuckerberg staat onder druk door investeerders na onder meer een omvangrijke ontslagronde en tegenvallende financiële prestaties.

The Leak meldde op basis van een anonieme bron dat Zuckerberg in 2023 zou aftreden als topman van Meta. Het besluit zou geen impact hebben op de focus van het bedrijf op de metaverse, meldde de website. Een woordvoerder van Meta ontkent echter tegenover Silicon dat Zuckerberg wil aftreden.

Onder druk

De onrust rondom de positie van Zuckerberg ontstaat in een periode waarin Meta onder druk staat. Het bedrijf kondigde onlangs een omvangrijke reorganisatie aan, waarbij ongeveer 13 procent van de banen op de tocht staan. In totaal neemt het bedrijf afscheid van zo'n 11.000 werknemers. De reorganisatie volgt op kritiek van aandeelhouder Altimeter Capital Management, die in open brief Meta opriep zijn bedrijfsvoering te stroomlijnen en kostenbesparingen te realiseren.

Ook de financiële resultaten van Meta baren aandeelhouders zorgen. Zo voorspelde Meta bij de presentatie van zijn resultaten over het derde kwartaal dat de advertentie-inkomsten in 2022 met 10 miljard dollar teruglopen door privacywijzigingen die Apple heeft doorgevoerd. Deze wijzigingen geven iPhone-gebruikers de mogelijkheid ad-tracking uit te schakelen in apps.

Terug naar nieuws overzicht