Noname Security Recon beschermt API en kritieke activa omgevingen

05-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Noname Security Recon beschermt API en kritieke activa omgevingen

Noname Security, leverancier van complete en proactieve API-beveiliging, heeft de lancering aangekondigd van Noname Recon , de nieuwste toevoeging aan het API Security Platform van het bedrijf. Met Recon kunnen klanten nu een aanvaller simuleren die verkenningen uitvoert op de domeinen van een organisatie, waardoor ze snel problemen kunnen vinden en oplossen – zonder dat er integraties, installaties of implementaties nodig zijn.

Cybercriminaliteitscijfers vertonen geen tekenen van vertraging. Volgens recent onderzoek in opdracht van Noname Security naar API Security Trends in 2022 , meldde 76% van de ondervraagden dat ze in de afgelopen 12 maanden een API-beveiligingsincident hadden meegemaakt. Hoewel er veel manieren zijn waarop een cybercrimineel toegang kan krijgen tot een organisatie, vormen API's nu de meest voorkomende aanvalsvector die wordt gebruikt door zowel kwaadwillende statelijke als niet-statelijke actoren.

"Een van de beste manieren om een cyberaanval te voorkomen, is door cybercriminelen voor te blijven. Met API's die duizenden potentiële toegangspunten tot een organisatie creëren, is het geen verrassing dat veel hackers misbruik willen maken van deze potentiële kwetsbaarheden", aldus Shay Levi, Mede-oprichter en CTO bij Noname Security. "Hoe versla je een hacker? Denk zoals zij. Met Recon hebben we het gemakkelijk gemaakt om potentiële kwetsbaarheden en exploiteerbare informatie te identificeren door aanvallerverkenning te simuleren, zodat klanten die informatie kunnen gebruiken om zichzelf beter te beschermen."

Terug naar nieuws overzicht
Security