Vodafone CEO Nick Read stapt op

06-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Vodafone CEO Nick Read stapt op

Vodafone kondigt aan dat ceo Nick Read met de Raad van Bestuur is overeengekomen dat hij op 31 december 2022 zal terugtreden als Group Chief Executive en als Director van Vodafone, waarna hij beschikbaar zal zijn als adviseur van de Raad tot 31 maart 2023.

Margherita Della Valle is aangesteld als interim Group Chief Executive. Ze zal de uitvoering van de strategie van het bedrijf versnellen om de operationele prestaties te verbeteren en aandeelhouderswaarde te creëren. Naast haar aanstelling als interim Group Chief Executive, zal Margherita Della Valle ook aanblijven als Group Chief Financial Officer. De Raad van Bestuur is een proces gestart om een nieuwe Group Chief Executive te vinden.

Jean-François van Boxmeer, voorzitter van Vodafone, zei : “Namens de raad van bestuur wil ik Nick bedanken voor zijn inzet en belangrijke bijdrage aan Vodafone als Group Chief Executive en gedurende zijn carrière van meer dan twee decennia bij het bedrijf.

Tijdens zijn vier jaar als CEO leidde hij Vodafone door de pandemie en zorgde hij ervoor dat onze klanten verbonden bleven met hun families en bedrijven. Hij heeft Vodafone in Europa en Afrika gefocust als een aanbieder van geconvergeerde connectiviteit en leidde de industrie in Europa bij het ontsluiten van waarde uit toreninfrastructuur.

Margherita heeft onlangs een bredere operationele rol binnen het bedrijf op zich genomen en de raad van bestuur ondersteunt haar volledig als interim Group Chief Executive.”

Nick Read, Group Chief Executive zei: “Het was een voorrecht om meer dan 20 jaar van mijn carrière bij Vodafone door te brengen en ik ben trots op wat we hebben geleverd voor klanten en de samenleving in Europa en Afrika. Ik was het met de raad van bestuur eens dat dit het juiste moment is om het stokje over te dragen aan een nieuwe leider die kan voortbouwen op de sterke punten van Vodafone en de aanzienlijke kansen die in het verschiet liggen kan benutten”.

Terug naar nieuws overzicht