Gemeente Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen getroffen door cyberaanval

06-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gemeente Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen getroffen door cyberaanval

Antwerpen is doelwit van een cyberaanval. De digitale dienstverlening van de Belgische stad is door de aanval verstoord. Ook de IT-omgeving van het Zorgbedrijf Antwerpen is getroffen.

Beide aanvallen vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Het is onduidelijk of de twee aanvallen met elkaar verband houden. De schade wordt momenteel onderzocht door een crisisteam, meldt onder meer HLN.

Diverse toepassingen verstoord

Diverse digitale toepassingen van de stedelijke administratie van Antwerpen zijn door de aanval verstoord. Ook op de dienstverlening richting burgers heeft de aanval impact. Denk hierbij aan de de afsprakentool van de stad. Ook de Antwerpse politie zou hinder ondervinden. Een ander voorbeeld is het reservatiesysteem van de stedelijke musea in Antwerpen.

Ook Zorgbedrijf Antwerpen is door een cyberaanval getroffen. De organisatie kan hierdoor naar verluid niet meer bij de eigen interne gegevens. Het lijkt erop dat de data door aanvallers in gijzeling is genomen, vermoedelijk met behulp van ransomware.

Terug naar nieuws overzicht
Security