Studenten door Huawei in het zonnetje gezet

07-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Studenten door Huawei in het zonnetje gezet

In de Westergasfabriek in Amsterdam vond op 1 december de feestelijke uitreiking plaats van de Huawei Scholarships. Bij dit event waren partners en relaties van Huawei Nederland aanwezig en was er een presentatie van Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg.

De bijeenkomst start met de bezichtiging van een digitale kunstexpositie bij Fabrique des Lumières in de Westergasfabriek. Met geavanceerde technologie worden de kunstwerken door 100+ state-of-the-art projectoren en begeleidende muziek tot leven gebracht. Kleurrijke werken van Gustav Klimt glijden over de hoge muren van de voormalige fabriek en geven een surrealistisch beeld in de spiegelzaal.

Open platform voor jong talent

In een magische ensemblage van het Venetiaans Paleis en de beroemde ‘Kus’ van Klimt geniet het gezelschap van een driegangerdiner. Johnson Zhang, CEO, bedankt de aanwezige medewerkers van Huawei, partners en relaties voor hun ondersteuning het afgelopen jaar. Ook wordt gevierd dat de studenten het Seeds for the Future-progamma succesvol hebben afgerond. Zij namen in oktober aan deze educatieve techweek, waar studenten wereldwijd sinds 2008 aan meedoen. Johnson Zhang: "We willen zorgen dat de nieuwste technologie toegankelijker wordt voor studenten om hun interesse te stimuleren. Dit is de basis van het Seeds for the Future programma. Huawei is een open platform voor jonge talent om te werken aan hun interesses, en om onbeperkte creativiteit te stimuleren. Dit leidt tot positieve resultaten als de innovatie wordt gewaardeerd door de samenleving en als de bijdrage van de jonge talenten hieraan erkend wordt."

Het beïnvloedbare brein

Na het diner is er een interactieve presentatie van Margriet Sitskoorn over het beïnvloedbare brein en neuroplasticiteit: de hersenen passen zich tijdens het leven van een mens aan en ontwikkelen zich op basis van levenservaring. Sitskoorn doet het ‘Pinokkio Experiment’: je kunt je hersenen de illusie geven dat je neus langer wordt door tegelijkertijd op het puntje van de neus van twee proefpersonen te tikken. Een brein dat ontwikkeld is, staat meer open voor innovatie, stelt zij.

Indrukwekkend

Afke Schaart, Senior Vice President and Chief Global Impact bij het hoofdkantoor in Shenzhen, blikt met enkele studenten terug op de Seeds for the Future-week. Ija Birman (22), student International Business aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam: “Seeds for Future was een inspirerende, intensieve en leuke ervaring. Ook omdat ik dankzij de netwerkbijeenkomsten nieuwe mensen heb leren kennen met verschillende achtergronden en diverse studies”. Adam Emara (22) studeert Arabische. Eerder was hij student Global Public Health.  “Seeds for Future was in alle opzichten enorm motiverend. Ik merkte dat ik alsmaar meer wilde leren. De lezingen en online-sessies waren inspirerend. Het heeft mij doen nadenken over hoe ik mijn interessegebied – Public Health – naar nieuwe hoogtes kan tillen en hoe ik hierop kan inspelen. En iets waarvan ik dacht dat het mijn pet te boven ging (AI, Internet of Things, Cloudification, 5G) is in één week tastbaar en aantrekkelijk geworden. Het heeft mijn kijk op de toekomst drastisch veranderd in de meest positieve zin”. Tot slot komt Seyma Nur G?nel (22) aan het woord, student datascience, AI and Human Technology interaction bij de TU in Eindhoven. “De Seeds for the Future-week gaf me veel goede energie. Al met al was dit een geweldige ervaring.”

Studiebeurzen

Dan vindt de uitreiking van de studiebeurzen plaats aan de studenten. Guy Hendricks, Head of Government Affairs: “Wij zijn altijd op zoek naar slimme en betrokken studenten die bruisen van de ideeën. Toptalent bieden wij graag financiële ondersteuning. Wij geloven dat talent het verschil kan maken.” 

 

 

Terug naar nieuws overzicht