TikTok niet meer toegestaan op apparaten van Taiwanese staat

08-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

TikTok niet meer toegestaan op apparaten van Taiwanese staat

Apparaten die eigendom zijn van de Taiwanese staat mogen niet langer het Chinese platform TikTok bevatten. De aanleiding hiervoor zijn zorgen over de impact op de nationale veiligheid van Taiwan.

Het Chinese moederbedrijf van TikTok ByteDance is officieel niet actief in Taiwan. Taiwanese gebruikers kunnen TikTok en de Chinese tegenhanger Douyin echter wel downloaden en installeren. Ook hoeven ISP's in het land de apps niet te blokkeren. De nieuwe regels gelden alleen voor mobiele telefoons, tablets en PC's die eigendom zijn van de Taiwanese staat.

Lijkt veel op Amerikaans verbod

Het verbod lijkt veel op een verbod dat de Amerikaanse staat South Dakota eind november invoerde. Het gebruik van TikTok, de installatie van de app en zelfs het bezoeken van TikTok vanaf apparaten van de staat South Dakota is niet toegestaan. De United States Military and the Transportation Security Administration (TSA) nam vergelijkbare maatregelen. Ook gaan er in de staat South Carolina stemmen op een vergelijkbaar verbod in te voeren.

Vanuit de VS wordt de stap van Taiwan aangemoedigd. Zo noemt US FCC Commissioner Brendan Carr het besluit 'slim en sterk leiderschap'. Ook stelt Carr dat Taiwan hiermee zijn eigen cyberverdediging versterkt.

Terug naar nieuws overzicht
Software