Micro Focus HCMX FinOps Express optimaliseert cloud uitgaven

08-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Micro Focus HCMX FinOps Express optimaliseert cloud uitgaven

Micro Focus heeft de release aangekondigd van Hybrid Cloud Management X (HCMX) FinOps Express op de Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference (IOCS), die plaatsvindt in Las Vegas.

Met ongeveer 500 miljard dollar die jaarlijks wordt uitgegeven aan cloudinfrastructuur, is deze nieuwe SaaS-release ontworpen voor financieel beheer van cloudinvesteringen om verrassingsrekeningen te verminderen en clouduitgaven te optimaliseren.

"Een van de vele redenen waarom organisaties workloads naar de cloud verplaatsen, is om de datacenterkosten te verlagen, maar veel organisaties realiseren niet het volledige besparingspotentieel vanwege inefficiënt beheer van cloudactiviteiten", zegt Travis Greene, Senior Director van ITOM Product Marketing bij Micro Focus. "HCMX FinOps Express biedt CIO's de mogelijkheid om hun cloud op een flexibele en gecontroleerde manier te optimaliseren en te gebruiken, terwijl alle benodigde belanghebbenden worden betrokken."

HCMX FinOps Express helpt organisaties om:

  • Uitgaven in verschillende clouds bekijken – Krijg een compleet, uniform beeld van uw clouduitgaven met AWS, Azure en Google Cloud, inclusief show-back, het in kaart brengen van clouduitgaven aan projecten, bedrijfseenheden en kostenplaatsen.
  • Identificeer inefficiënties – Spoor ongebruikte, te grote of overbezette resources op met rapporten die pieken in de uitgaven en inefficiënties helpen identificeren.
  • Bouw een budget  – Profiteer van de ingebouwde module voor budgettering die een extra laag financiële verantwoordelijkheid biedt voor technische en andere teams.
  • Bespaar met AI-ondersteunde aanbevelingen - Gebruik AI om automatisch aanbevelingen te genereren voor reserveringsplanning die kunnen helpen de cloudtarieven te verlagen en maar liefst 72 procent te besparen.
  • Implementeer self-service vangrails – Voorkom proactief dure verrassingen door aanbiedingen van grote cloudleveranciers te consolideren in één catalogus en dure of niet-conforme opties uit te sluiten terwijl bestedingslimieten worden geïmplementeerd.

HCMX FinOps Express is een onderdeel van HCMX , dat ook mogelijkheden biedt voor multi-cloud ontwerp en provisioning, op beleid gebaseerde compliance en lifecycle hybrid cloud service orchestration. Aangezien cloudmigraties en digitale transformatie strategische bedrijfsveranderingen blijven stimuleren, is Micro Focus HCMX FinOps Express een van de manieren waarop Micro Focus klanten helpt kosteneffectieve migraties te ondersteunen, clouduitgaven te optimaliseren en uiteindelijk de totale eigendomskosten voor IT te verlagen. HCMX FinOps Express is nu beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud