Petra Claessen wordt volgend jaar nieuwe voorzitter van BTG

Eric Reij en Petra Claessen

08-12-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Petra Claessen wordt volgend jaar nieuwe voorzitter van BTG

Petra Claessen wordt per 1 juli 2023 de nieuwe voorzitter van BTG, de branchevereniging voor IT & Communicatietechnologie. Dit werd tijdens het BTG Event in Huis ter Duin bekendgemaakt.

Na 3 bestuurstermijnen van in totaal 9 jaar draagt huidig voorzitter Eric Reij het voorzitterschap met veel vertrouwen over aan Petra Claessen (CEO BTG en BTG Services). BTG Bestuur en Ledenraad zijn unaniem van mening dat Petra Claessen naadloos aanvoelt wat de rol van voorzitter BTG inhoudt en daarmee de continuïteit van de Vereniging kan waarborgen. “Met de komst van Petra in ons bestuur verstevigen we de belangen van onze leden en partners en bij de overheid. In het komende half jaar bekijken we op welke wijze de rol van CEO BTG en BTG Services wordt ingevuld” aldus huidig voorzitter Eric Reij.

“Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol invulling te geven aan de groeiambities van BTG. Zo staan uitbreiding van samenwerkingsverbanden en de oprichting van een Advisory Council hoog op de agenda, een concrete link met het onderwijs, evenals een verdere professionalisering van BTG Services”, aldus Petra Claessen.

“We zien het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet en zullen in de eerste helft van het nieuwe jaar, een uitvraag doen bij onze leden voor een verdere aanvulling in het bestuur. Hierbij kan gedacht worden aan zowel een specifieke invulling, bijvoorbeeld een versteviging op het wetenschappelijke vlak, als aan een meer algemene bestuurspost. Leden worden t.z.t. gevraagd om hun belangstelling kenbaar te maken”, aldus Eric Reij.

De zittingstermijn van Eric Reij loopt tot en met juni 2023. In de tussentijd, van 1 januari tot en met juni 2023, neemt Petra Claessen de rol van vicevoorzitter op zich. De overige bestuursleden zijn Christian Visser (penningmeester) en Madeleine Lamers (secretaris).

BTG zal verder ook in 2023 nauwer samenwerken met Dutch IT Channel, onder andere rond het GSMA Mobile World Congress (MWC) 2023 in Barcelona en andere actuele thema's zoals cloud, security, sustainability. leadership, talent en diversity.

Terug naar nieuws overzicht