Vast nummer op mobiel

09-12-2022
Deel dit artikel:

Vast nummer op mobiel

Advertorial

Tegenwoordig gebeurt alles via onze mobiele telefoon. Ook het merendeel van onze zakelijke activiteiten. We checken en beantwoorden onze e-mails, plannen Zoom-meetings in, doen overschrijvingen, enzovoort. Maar als ondernemer of mkb kan het interessant zijn om ook over een vast telefoonnummer te beschikken.

Sommige bedrijven hebben nog een vaste telefoonlijn en zetten die graag in voor hun onderneming. Maar wat als je geen vaste telefoonlijn hebt? Geen probleem. Je kan immers gewoon een vast 085 nummer aanvragen en koppelen aan je mobiele telefoon. We leggen hier uit hoe dat in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn.

Wat houdt een vast nummer op je mobiele telefoon in?

Het is algemeen bekend dat je je vaste telefoonnummer kan doorschakelen naar je mobiele telefoon, zodat je niet vasthangt aan je toestel op kantoor of thuis, en je altijd en overal bereikbaar bent. Wat velen echter niet weten is dat je ook een vast zakelijk telefoonnummer kan hebben op je mobiele telefoon zonder daarvoor een vaste telefoonlijn te hebben. Je schakelt het nummer gewoon door naar je mobiele nummer. De vraag is nu natuurlijk: Waarom zou ik een vast VoIP nummer aanvragen als ik gewoon alles met m’n mobiele telefoon kan doen? We sommen hieronder enkele voordelen op die deze vraag zullen beantwoorden.

Een vast nummer geeft een professionele uitstraling

Een van de belangrijkste redenen om als bedrijf of ondernemer over een vast nummer te beschikken is dat een vast telefoonnummer professionaliteit uitstraalt naar je klanten. Je kan het nummer vermelden op je bedrijfswagen of op je website, en het vaste nummer gewoon gebruiken op mobiel. Of je nu thuis aan het werk bent, op pad bent, of zelfs tijdelijk in het buitenland vertoeft, je kan je inkomende oproepen gewoon beantwoorden en ook uitgaande gesprekken voeren met je zakelijke vaste nummer. Je klanten merken geen verschil, waardoor je een stuk professioneler overkomt.

Bovendien is het voor sommige beroepen zelfs verplicht om over een vast nummer te beschikken. Een zakelijk nummer boezemt daarnaast ook meer vertrouwen in. Ten slotte kan je zelf het telefoonnummer kiezen, en er dus een netnummer aan toevoegen, waardoor je klanten meteen ook weten in welke stad je bedrijf zich bevindt en het een lokale uitstraling geeft aan je onderneming.

Extra functies op je mobiele telefoon

Het leuke aan een vast nummer op je mobiele telefoon is dat je kan gebruikmaken van verschillende extra functies. Je kan zoals bij alle nummers natuurlijk een voicemail instellen, maar daarnaast kan je ook gebruikmaken van enkele professionele handige functies zoals een wachtrij, een welkomstmelding, en de vermelding van de openingstijden. Bovendien, en dit is misschien wel de meest interessante functie, kan je je oproep doorschakelen naar je collega of zakenpartner. Dit wil zeggen dat je niet vasthangt aan één mobiele telefoon.

Je beschikt over een vast zakelijk nummer, en dat nummer kan beantwoord worden door verschillende personen. Stel dat je twee oproepen krijgt tegelijkertijd, of je bent bezig met een klant en kan even de telefoon niet beantwoorden, dan kan een collega deze oproep gewoon behandelen. Ten slotte bestaat er zelfs een functie om je gesprekken op te nemen. Dit wil zeggen dat, als je bijvoorbeeld in de auto zit en je niet meteen een bestelling kan verwerken of contactgegevens kan opschrijven, je het gesprek later opnieuw kan beluisteren. Na het gesprek ontvang je gewoon het audiobestand per e-mail, super handig!

Onderscheid privé- en zakelijk leven

Ook al is het enorm handig om overal bereikbaar te zijn zodat je de snelste en best mogelijke service kan bieden aan je klanten, dat wil niet zeggen dat je altijd bereikbaar hoeft te zijn. Soms willen we gewoon even tijd doorbrengen met ons gezin of gaan sporten in onze vrije tijd zonder aan het werk herinnerd te worden. Door over een vast nummer te beschikken op je mobiele telefoon, kan je eenvoudig en overal met klanten communiceren en dit nummer koppelen aan een WhatsApp Business-account, zonder je persoonlijke nummer te hoeven delen.

Niets is immers vervelender dan ‘s avonds op de bank liggen en nog een WhatsAppje ontvangen van een klant op je privé-account. Je wil hier natuurlijk graag op reageren, maar aan de andere kant wil je ook even gewoon ontspannen. Met WhatsApp Business kan je openingstijden instellen en aan de klanten aangeven wanneer het bedrijf open is en wanneer ze dus een antwoord kunnen verwachten.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht
Mobility