Redactie - 13 december 2022

Leading with Automation helpt partner bij in de markt zetten van automatiseringsoplossingen

Leading with Automation helpt partner bij in de markt zetten van automatiseringsoplossingen image

Veel bedrijven zien automatisering als de toekomst van de ideale IT-infrastructuur. Uit onderzoek van Red Hat en Harvard Business Review blijkt dat maar liefst 80 procent van de IT-leiders vindt dat een uniforme bedrijfsbrede automatiseringsaanpak essentieel is voor succes. Dit duidt op een legitieme vraag naar holistische automatiseringsoplossingen. Red Hat biedt hiervoor inspiratie met het ‘Leading with Automation’-intitiatief.

Bij de inrichting van moderne IT-processen zoals automatisering kan het integreren van legacy-infrastructuur een uitdaging zijn. Toch is het belangrijk om te focussen op de voordelen van een integrale aanpak, net de voordelen van een bloeiend ecosysteem van leveranciers en partners, die allemaal samenwerken om het potentieel van deze oplossingen te vergroten.

Automatisering geeft bedrijven de middelen om toepassingen te ontwikkelen en nieuwe markten en groeimogelijkheden te verkennen. Organisaties over de hele wereld automatiseren al met succes, bijvoorbeeld om bestaande workflows te optimaliseren of voor het verzamelen en analyseren van gegevens. Het zogeheten Leading with Automation-initiatief van Red Hat neemt klanten van Red Hat Ansible Automation Platform-partners mee  naar de toekomst van automatisering.

Automatisering op schaal

Het implementeren van een uniform automatiseringsplatform klinkt misschien niet als een haalbare kaart. Elk bedrijf heeft immers unieke IT-eisen, en daarnaast heerst de angst voor het verstoren van de bedrijfscontinuïteit. Toch biedt standaardisatie veel krachtige voordelen, met name als het platform in kwestie wordt ondersteund door leveranciers die uitbreiding en innovatie realiseren. Met het Red Hat Ansible Automation Platform voorzie je alle zakelijke IT-divisies van geautomatiseerde processen, van Infrastructuur tot DevOps.

In 2021 deed Red Hat met IDC onderzoek naar de zakelijke waarde van Red Hat Ansible Automation Platform. Daaruit blijkt dat de gemiddelde return on investment (ROI) voor de respondenten over een periode van vijf jaar 667 procent was, met na ongeveer tien maanden een break-even van hun investering in het platform. Verder blijkt uit het rapport dat de respondenten een productiviteitsstijging van 30 procent zien in hun IT-infrastructuurbeheer en een toename van 39 procent bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Om dit verder te stimuleren toont Red Hat de gebruiksmogelijkheden van het Ansible Automation Platform met het onlangs gelanceerde Leading with Automation-initiatief. Red Hat EMEA-partners die aan dit initiatief deelnemen, profiteren hier op diverse manieren van. Van het vergroten van marges en het verlagen van bedrijfsrisico's en afhankelijkheden, tot het versnellen van hun dienstverlening en het verhogen van de klanttevredenheid, Leading with Automation is er om partners daarbij te ondersteunen en te belonen.

Een mooi voorbeeld is Swisscom, dat grote delen van zijn IT-infrastructuur automatiseert met het Red Hat Ansible Automation Platform. De Zwitserse telecom- en IT-leverancier zag een groeiende marktvraag naar IT-automatisering. Het besloot vervolgens te investeren in de promotie van het platform onder zijn klanten met een nieuwe strategische go-to-market-aanpak. "Het Red Hat Ansible Automation Platform wordt naast onze adviesdiensten aangeboden en vormt de basis van ons moderne dienstenportfolio," zegt Georg Schlüter, Product Manager bij Swisscom. “Leading with Automation is het ontbrekende puzzelstukje waarmee we de digitale transformatie van onze klanten versnellen.”

Partners klaarstomen voor succes

Nu veel bedrijven automatisering op schaal willen toepassen, helpt Red Hat zijn partners hierbij. Deze samenwerking met partners helpt alle partijen bij het realiseren van groei, en sluit aan op de holistische benadering bij het ontwikkelen van complete open source-oplossingen.

Red Hat-partners die deelnemen aan Leading with Automation vormen een nieuwe gemeenschap met vertegenwoordigers uit diverse sectoren, die gekenmerkt worden door goede dienstverlening aan hun klanten. Partners die zich aansluiten bij het initiatief, krijgen de volgende voordelen:

  • Erkenning als Automation Platform Specialist met een officiële Red Hat-badge.
  • Margegroei voor nieuwe business (naast de voordelen van het Red Hat Opportunity Reward Program).
  • Toegang tot geselecteerde content en tools om vaardigheden te verbeteren.
  • Exclusieve toegang tot speciale Ansible-activiteiten en -evenementen.

Samenwerking en communityOpen source wordt gekenmerkt door samenwerking en brede toepassingsmogelijkheden. Dit is ook zichtbaar in de schaalbaarheid van het Red Hat Ansible Automation Platform en de mate waarin partners het hebben omarmd.Morten Fredsø, Account Executive bij Red Hat-partner Miracle, vertelt hoe het platform een fundamentele rol speelt in het bedrijf: "De waarde van het Red Hat Ansible Automation Platform is duidelijk, met zowel tools voor content creatie en operation als voor business en analytics. Klantbehoud is onderdeel van onze langetermijnstrategie voor marktexpansie. Dat is een belangrijke component voor toekomstige groei in het automatiseringssegment."Red Hat Ansible Automation Platform toont ook de kracht van de community. Partners die kiezen voor een open benadering van technologie, processen en cultuur kunnen daarmee hun sales en technische expertise naar een hoger niveau tillen.SVA, een andere partner van Red Hat, gebruikt het Red Hat Ansible Automation Platform om klanten te helpen hun workflows beter te organiseren en te optimaliseren. "Automatisering is het startpunt om een omgeving snel te standaardiseren," zegt Thomas Bludau, Head of Competence Center Infrastructure as Code. "Als we Ansible bij onze klanten introduceren, werken we samen met hen een compleet concept uit op basis van succesvolle eerdere klantprojecten. We ondersteunen ook het architectuurniveau van de nieuwe of bestaande omgeving door een staging-concept op te zetten, en deze vervolgens te gebruiken om een bruikbare oplossing te realiseren op basis van DevOps."

Lees hier meer over het Leading with Automation-initiatief.

Door: Santiago Madruga (foto), VP partner ecosystem succes EMEA bij Red Hat

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!