Doek valt voor Trust and Securities Council van Twitter

13-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Doek valt voor Trust and Securities Council van Twitter

Twitter heeft zijn Trust and Securities Council op. Dit was een adviesgroep die bestond uit zo'n honderd onafhankelijke maatschappelijke organisaties, mensenrechtenorganisaties en andere partijen.

De raad is in 2016 opgericht door Twitter met als het doel het adresseren van van haatdragende content, kindermisbruik, zelfmoord en andere problemen mop het platform. Gisteravond stond een bespreking van de Trust and Securities Council op de planning. In de aanloop naar deze bespreking deelde Twitter de raad echter via e-mail mee dat het is opgeheven, melden meerdere leden aan Associated Press (AP).

'Niet de beste structuur voor het verzamelen van externe inzichten'

De leden willen anoniem blijven omdat zij negatieve gevolgen vrezen indien hun identiteit bekend wordt. In de e-mail meldt Twitter dat het herevalueert hoe het bedrijf het beste externe inzichten kan verzamelen. De Trust and Securities Council zou hiervoor niet de beste structuur zijn, aldus het bedrijf.

De groep leverde advies en begeleiding bij de aanpak van schadelijke content op Twitter. Het nam hierover zelf geen beslissingen en was daarnaast niet betrokken bij het beoordelen van content.

Terug naar nieuws overzicht