Witold Kepinski - 15 december 2022

Microsoft DaaS specialist Nerdio krijgt flinke kapitaalinjectie

Microsoft DaaS specialist Nerdio krijgt flinke kapitaalinjectie image

Nerdio, aanbieder van een oplossing voor organisaties van elke omvang die virtuele desktops willen inzetten met behulp van native Microsoft-technologieën, heeft de voltooiing aangekondigd van een Series B-financieringsronde-investering van 117 miljoen dollar door Updata Partners, een groeikapitaalbedrijf.

"Updata heeft de afgelopen 20 jaar een aanzienlijk track record door te investeren in en groeiende B2B SaaS-bedrijven en we zijn verheugd om de nieuwste toevoeging aan hun portfolio te zijn", aldus Vadim Vladimirskiy, CEO en mede-oprichter van Nerdio. “Hun unieke expertise zal onze reis om het leidende cloud- en DaaS-beheerplatform voor serviceproviders en ondernemingen te worden aanzienlijk versnellen. “

Nerdio voegt waarde toe bovenop de krachtige mogelijkheden in Azure Virtual Desktop, Windows 365 en Microsoft Intune door honderden functies te leveren om het beheer te vereenvoudigen, efficiënte operaties te garanderen en reken- en opslagkosten tot 80% te verlagen in vergelijking met niet-geoptimaliseerde Azure-omgevingen. Het is een Azure-beheerplatform waarmee beheerders implementaties van zowel Azure Virtual Desktop als Windows 365 naadloos naast elkaar kunnen inrichten en beheren. Dit biedt partners en organisaties ongeëvenaarde flexibiliteit voor het opschalen en verfijnen van hun DaaS-benaderingen en het uitrusten van werknemers met de juiste desktops en applicaties.

"We zijn ongelooflijk verheugd om Nerdio te vergezellen op hun reis om bedrijfsorganisaties en partners te helpen hun DaaS-initiatieven en leveringsmethoden te moderniseren", aldus Carter Griffin, General Partner, Updata. "Hun markttractie tot nu toe en de bewezen waarde die ze organisaties van elke omvang en branche kunnen bieden, heeft ons enorm enthousiast gemaakt om toe te treden tot de raad van bestuur en Nerdio te helpen bouwen aan hun marktleidende positie."

Nerdio is van plan het personeelsbestand het komende jaar meer dan te verdubbelen, met een sterke focus op het uitbreiden van het uitvoerend leiderschap van het bedrijf. Naast de recente groei in het VK, EMEA, Australië, Nieuw-Zeeland, India en Brazilië zal het zijn verkooppersoneel en aanwezigheid in nog meer landen uitbreiden.

Bovendien maakt het bedrijf zich op voor zijn jaarlijkse partnerconferentie, NerdioCon, die van 27 februari tot 3 maart 2023 plaatsvindt in Cancun, Mexico. Honderden MSP- en zakelijke partners van over de hele wereld zullen naar verwachting het evenement bijwonen waar Nerdio hun productvisie, roadmap en plannen zal delen om de mogelijkheid voor partners aanzienlijk uit te breiden om succesvolle cloudpraktijken te bouwen bovenop Microsoft-technologieën.

Als onderdeel van de investering is Updata benoemd tot lid van de raad van bestuur van Nerdio en voegt het zich bij de bestaande leden Gavriella Schuster, de voormalige Global Channel Chief van Microsoft; Andy Lees, een andere voormalige topman van Microsoft die tijdens zijn 23-jarige ambtstermijn President en Corporate Vice President was; Bret Maxwell, algemeen directeur, MK Capital; en Vadim Vladimirskiy, CEO en mede-oprichter van Nerdio. Nerdio haalde eerder in februari 2020 een Series A-ronde van 8 miljoen dollar op onder leiding van Vladimirskiy, MK Capital en Joseph Landes, de Chief Revenue Officer van het bedrijf.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!