Twitter schorst account dat privéjet Elon Musk volgt

15-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Twitter schorst account dat privéjet Elon Musk volgt

Het account @ElonJet dat vluchten van het privévliegtuig van Twitter-topman Elon Musk in kaart bracht is door Twitter offline gehaald. Het platform verbiedt per direct het in real-time delen van locatiegegevens.

Het gaat om een account van ontwikkelaar Jack Sweeney. Sweeney onderhoudt meerdere Twitter-accounts die de vluchten van privéjets in kaart brengen. Naast het privéjet van Musk volgen de accounts ook zo'n dertig andere privéjets. Al deze accounts zijn door Twitter geschorst. Ook het persoonlijke Twitter-account van Sweeney is geschorst, meldt hij aan the New York Times.

Stalker belaagd auto van Musk

Twitter heeft geen uitleg gegeven over de maatregel. Musk meldt echter op Twitter dat een stalker woensdagavond probeerde een auto van Musk waarin zijn zoon zat te belagen in Los Angeles. Musk stelt dat de stalker dacht dat hij zelf in het voertuig zat. Musk verwijst in de tweet naar het account van Sweeney. Ook meldt de Twitter-eigenaar juridische stappen te hebben genomen tegen Sweeney en andere organisaties die volgens Musk het belagen van zijn familie ondersteunen.

Musk meldt ook dat Twitter-accounts die in realtime locatiegegevens van personen delen voortaan geschorst worden. De accounts zouden de fysieke integriteit van personen schenden. Ook accounts die verwijzen naar websites waarin in realtime locatiegegevens worden getoond zijn in strijd met de regels.

Terug naar nieuws overzicht