Wouter Hoeffnagel - 16 december 2022

Podcast G DATA: Oei, ik ben getroffen door een cyberaanval. Wat nu?

Podcast G DATA: Oei, ik ben getroffen door een cyberaanval. Wat nu? image

G DATA CyberDefense, speler op het gebied van IT-beveiliging, kondigt een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ‘My Precious Data!’

Maar al te vaak spreken we over wat je moet doen om hacking, ransomware en andere cyberaanvallen te voorkomen. Maar wat moet je doen nadat als je organisatie getroffen is door een cyberaanval? De gevolgen zijn immers verstrekkend. Financiële schade, een deuk in uw imago en veel extra tijd en kosten om alles weer op orde te krijgen. Je raakt misschien bestanden kwijt die mogelijk belangrijk zijn voor jouw organisatie. Bovendien kan het ook zorgen voor een zware emotionele belasting.

Eenmaal getroffen door een cyberaanval is het belangrijk om zowel snel als goed te handelen. Wat moet er eerst gebeuren om bijvoorbeeld een overzicht te krijgen over de situatie? Stel vast wat er precies aan de hand is, neem maatregelen om de schade te beperken en werk vervolgens aan een structurele oplossing. In deze podcast gaat security evangelist Eddy Willems (foto) dieper in op wat je kunt doen als je bent getroffen door een cyberaanval. Daarnaast legt hij uit hoe je de oorzaak van de aanval kunt ontdekken en welke methodes er zijn om het probleem op te lossen.

De podcast kunt u beluisteren en downloaden via:

Buzzsprout:

https://mypreciousdata.buzzsprout.com/273293/11822580

Apple:

https://podcasts.apple.com/be/podcast/oei-ik-ben-getroffen-door-een-cyberaanval-wat-nu/id1457687025?i=1000589996877
 
Spotify:

https://open.spotify.com/show/4fVfh5EMTZah21ApH5Sx96

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!