Floris Hulshoff Pol - 19 december 2022

Huawei en OPPO ondertekenen licentieovereenkomst octrooien

Huawei en OPPO ondertekenen licentieovereenkomst octrooien image

Huawei en OPPO kondigen de ondertekening aan van een wederzijdse licentie-overeenkomst, die essentiële patenten omvat, waaronder 5G. De licentie geldt wereldwijd. Dit is goed nieuws voor technische innovatie en onderzoek.

De samenwerking zal innovatie stimuleren en een duurzaam, gezond ecosysteem voor intellectueel eigendom helpen te waarborgen. "Na meer dan 20 jaar continue innovatie heeft Huawei meerdere hoogwaardige patentportfolio's ontwikkeld op de wereldmarkt in domeinen als 5G, Wi-Fi en audio/video codecs", meldt Alan Fan, hoofd van Huawei's afdeling Intellectueel Eigendom.

Fan vervolgt: "We zijn verheugd dat we een wederzijdse licentieovereenkomst hebben bereikt met OPPO. De erkenning over en weer van de waarde van intellectueel eigendom tussen bedrijven is een belangrijke stap naar het bevorderen van innovatie en onderzoek naar hoogwaardige normen: investeren, rendement halen uit de investering en vervolgens opnieuw investeren. Hierdoor kan onze industrie blijven innoveren en consumenten meer concurrerende producten en diensten aanbieden."

OPPO meldt blij te zijn met de wederzijdse licentieovereenkomst voor patenten. “Het toont duidelijk aan dat onze twee bedrijven de waarde van elkaars intellectuele eigendom erkennen en zeer respecteren. Het is een win-win deal voor beide partijen," verklaarde Adler Feng, OPPO's Chief Intellectual Property Officer. "Wij zullen, zoals altijd, pleiten voor de oprichting van een duurzaam, gezond ecosysteem voor intellectueel eigendom. Zo kunnen we in wederzijdse verbinding licenties voor intellectueel eigendom afsluiten. Op deze manier wordt de waarde van de octrooien van elk bedrijf in hoge mate gerespecteerd."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!