Witold Kepinski - 18 december 2022

Twitter activeert weer geschorste accounts van diverse journalisten

Twitter activeert weer geschorste accounts van diverse journalisten image

Elon Musk zegt dat de accounts van verschillende journalisten die hij heeft geschorst bij zijn socialemediabedrijf Twitter, zullen worden hersteld. Het gaat onder meer om The New York Times, CNN en The Washington Post. De eigenaren van de accounts stelden geen enkele waarschuwing of uitleg te hebben gekregen van Twitter. De schorsing van de accounts van journalisten werd veroordeeld door de EU en de VN.

Het gaat om verslaggevers die zich de afgelopen dagen kritisch uitlieten over het besluit van Twitter om een Twitter-account dat het privéjet van topman Elon Musk volgt te schorsen. Het is onduidelijk of de schorsing van de accounts van de journalisten hiermee verband houdt.

Diverse media waren kritisch over de stap van Twitter. The New York Times spreekt van 'twijfelachtige en ongelukkige' schorsingen. Ook CNN uit kritiek en spreekt van een zorgwekkende, maar niet verrassende stap.

De stap is opvallend, aangezien Twitter baas Musk eerder juist aangekondigde te hopen dat 'zelf zijn grootste critici op Twitter blijven'.

Twitter gebruikers mochten van Musk een oordeel geven. 59% van de 3,6 miljoen deelnemers stemde om het verbod onmiddellijk op te heffen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!