Wouter Hoeffnagel - 19 december 2022

Twitter legt promotie van andere sociale media aan banden

Twitter legt promotie van andere sociale media aan banden image

Gebruikers mogen op Twitter niet meer linken naar andere social media ter promotie van deze platforms. Ook mogen gebruikers niet meer verwijzen naar een gebruikersnaam op een ander platform. Accounts die de regels overtreden kunnen geschorst worden.

Dit maakt Twitter bekend via zijn Twitter Support-account. De tweet waarin het platform de stap aankondigt is inmiddels weer verwijderd. "Specifiek verwijderen we accounts die uitsluitend bedoeld zijn voor het promoten van andere social media-platforms en content die links of gebruikersnamen omvat voor de volgende platforms: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr en Post", meldt het account. Wel blijft het toegestaan content van andere platforms op Twitter te plaatsen. Ook blijven betaalde advertenties van de genoemde social media-platforms toegestaan.

Wie de regels overtreedt kan sancties tegemoet zien. Het kan daarbij gaan om verwijdering van gewraakte content, maar ook om een schorsing. Deze schorsing is in eerste instantie tijdelijk, maar wie vaker de fout in gaat kan een permanente schorsing verwachten.

Update: Het omstreden nieuwe beleid is inmiddels alweer ingetrokken, meldt CNN. De stap komt minder dan 24 uur na de introductie van het beleid, dat tot veel kritiek leidde.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!