TP-Link introduceert de Omada Cloud-based Controller

Frank Damen

20-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

TP-Link introduceert de Omada Cloud-based Controller

TP-Link Omada producten kunnen op verschillende manieren worden beheerd, zoals met de bekende OC200 en OC300 hardware controllers, of met de kosteloos te downloaden Omada software controller. Daar komt nu een nieuwe optie bij, met de verkoopstart van de TP-Link Omada Cloud-based Controller. Deze ‘controller as a service’ dienst wordt volledig in de Amazon AWS cloud gehost en Omada SDN beheerders kunnen daardoor profiteren van de rekenkracht, schaalbaarheid en beschikbaarheid die een Cloud gebaseerde oplossing te bieden heeft.

"Dankzij dit zeer stabiele platform, met servers in Dublin en Frankfurt voor de Europese gebruikers, kan TP-Link eenvoudig een SLA op beschikbaarheid garanderen van 99,99% op maandbasis. TP-Link is verantwoordelijk voor het operationeel en up-to-date houden van de software en zorgt onder andere voor de back-ups en een eventuele uitwijk van Dublin naar Frankfurt of omgekeerd", licht Frank Damen (foto), Channel Director bij TP-Link Netherlands, toe.

Speciale features voor cloud-based versie

De Omada Cloud-based controller heeft een aantal features die voorbehouden zijn aan de cloud-based versie van de controller. Zo is er ondersteuning voor geavanceerde WLAN-optimalisatie, Anomaly Detection en Early Warning. Deze functies maken gebruik van machine learning algoritmen. Bij de laatste twee functies is de controller zelfstandig in staat om complexe problemen in het netwerk te detecteren en de echte oorzaak daarvan (root-cause) te achterhalen. Deze functies zijn onderdeel van de uitgebreidere monitoring-tools die onderdeel uitmaken van de Omada cloud-based controller.
 
Damen: "Een tweede groot voordeel is het ontzorgen van de klant. Het realiseren van een serverloos kantoor is dankzij de Omada Cloud-Based controller goed mogelijk en software/firmware -updates kunnen indien gewenst volledig automatisch op de achtergrond gebeuren zonder tussenkomst van een systeembeheerder. Ook de eerste inbedrijfstelling van een nieuw Omada product wordt vergemakkelijkt dankzij Zero Touch Provisioning [ZTP], je scant gewoon de barcode op de verpakking van het apparaat, koppelt het apparaat vervolgens aan een vrij beschikbare licentie en het apparaat is klaar voor gebruik in het netwerk."

Meer informatie is beschikbaar via distributiepartners van TP-Link of op de website van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware