Binance.US krijgt bezittingen van failliete Voyager Digital in handen

20-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Binance.US krijgt bezittingen van failliete Voyager Digital in handen

Binance.US neemt de bezittingen van het failliete Voyager Digital over voor een bedrag van 1 miljard dollar. Voyager Digital kwam in juli in liquiditeitsproblemen, en legde hierop opnames van gebruikers stil. Later vroeg het bedrijf faillissement aan.

Voyager Digital is een van de partijen in de cryptomarkt die de afgelopen tijd in zwaar weer is gekomen. Het bedrijf hoopte eerder zijn bezittingen aan FTX te verkopen en zo geld vrij te maken voor het compenseren van gebruikers. FTX ging zelf echter in november failliet.

Overname

Binance kondigde toen al aan in gesprek te zijn met Voyager Digital. Dit leidt nu dus tot een overname van de bezittingen van het failliete bedrijf door Binance.US, de Amerikaanse tak van Binance. Binance stelt dat investeerders in Voyager door de deal een deel van hun middelen terug krijgen.

"Na het sluiten van de deal zullen gebruikers naadloos toegang krijgen tot hun digitale bezittingen naadloos op het Binance.US platform, waar zij in de toekomst vergoedingen blijven ontvangen uit het Voyager-nalatenschap", aldus Binance.

Terug naar nieuws overzicht