Floris Hulshoff Pol - 23 december 2022

Open Dutch Fiber verhoogt zijn schuldfinancieringsfaciliteit

Het Nederlandse open en onafhankelijke Fiber-to-the-Home ("FttH") platform, Open Dutch Fiber (ODF), heeft haar schuldfaciliteit uitgebreid van 540 miljoen euro naar meer dan 1,15 miljard euro. Hiermee wordt een sterke basis gelegd voor verdere groei.

De faciliteit stelt ODF in staat om de digitalisering in Nederland te bevorderen en het glasvezelnetwerk in zowel stedelijk als semi-stedelijk gebied verder uit te breiden.

De schuldfaciliteit is goed gediversifieerd met 15 institutionele investeerders, wat het grote vertrouwen in het open-access bedrijfsmodel van Open Dutch Fiber en de toekomstbestendige FttH-infrastructuur toont.

"Sinds de oprichting is ons glasvezelnetwerk, het aantal klanten en ons personeelsbestand exponentieel gegroeid", zegt Mathijs van den Nieuwenhuijzen, CFO van Open Dutch Fiber. "We zien het als blijk van vertrouwen in ons bedrijf dat we deze financiering hebben gerealiseerd tegen dezelfde voorwaarden als de oorspronkelijke faciliteit, ondanks het veranderende renteklimaat van de afgelopen maanden. Met het nieuw geleende kapitaal zetten we ons succesverhaal voort en gaan we door met de versnelling van de uitrol van ons netwerk om glasvezel naar steeds meer gebieden in Nederland te brengen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!