Wouter Hoeffnagel - 23 december 2022

Sommige Cisco DNA Center Appliances verscheept met verkeerde firmware

Sommige Cisco DNA Center Appliances verscheept met verkeerde firmware image

Cisco waarschuwt dat sommige Cisco DNA Center Appliances die tussen september 2022 en november 2022 zijn verscheept zijn voorzien van verkeerde firmware. De firmware is niet compatibel met het Cisco Integrated Management Controller (CIMC) en BIOS firmware, wat leidt tot foutmeldingen.

In een field notice deelt Cisco informatie over het probleem. Het meldt dat de foutieve firmware tot foutmeldingen kan leiden op Cisco DNA Center Appliances. Zo kunnen deze onder meer aangeven dat de SSD's van het systeem het einde van hun levensduur hebben bereikt. DNA Center doet overigens niets met deze foutmeldingen; het systeem opereert verder als gebruikelijk.

Beheerders kunnen het probleem oplossen door de juiste firmware te installeren. Zij kunnen achterhalen of hun Cisco-apparaten geüpdatet moeten worden via een tool die Cisco beschikbaar stelt. Om hiertoe toegang te krijgen is een Cisco account nodig. Cisco waarschuwt dat deze tool alleen identificeert of een Cisco DNA Center Appliance met foutieve firmware is verscheept. Indien deze firmware later is geïnstalleerd, kan de tool dat niet detecteren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!