Rubrik benoemt John W. Thompson tot bestuurder in RVB

23-12-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rubrik benoemt John W. Thompson tot bestuurder in RVB

Rubrik, een Zero Trust Data Security specialist, heeft de benoeming aangekondigd van John W. Thompson, voormalig voorzitter van Microsoft en voormalig CEO van Symantec, als de leidende onafhankelijke directeur van de raad van bestuur van Rubrik.

"We hebben een elite leiderschapsteam opgebouwd van cyberbeveiligingsexperts in de publieke en private sector om onze klanten beter uit te rusten in de voortdurende strijd tegen gegevensbedreigingen zoals ransomware", aldus Bipul Sinha, CEO en medeoprichter van Rubrik. “John is een pionier op het gebied van cyberbeveiliging. Zijn bewezen leiderschap en ervaring met het bouwen van iconische bedrijven zullen ons helpen om innovaties op het gebied van gegevensbeveiliging te blijven leveren en de toekomst van cyberbeveiliging te definiëren.”

Thompson heeft meer dan 40 jaar leidinggevende ervaring in de technologie-industrie. Hij volgde Bill Gates op als voorzitter van de raad van bestuur van Microsoft en is nu de leidende onafhankelijke bestuurder. Voorheen was Thompson de voorzitter en CEO van Symantec en hij is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van Illumina. Hij trad in 2018 toe tot de raad van bestuur van Rubrik. In deze uitgebreide rol zal hij Rubrik's missie om de gegevens van de wereld te beveiligen, blijven helpen faciliteren.
"Hoewel gegevens het belangrijkste bezit van elke organisatie zijn, zijn de traditionele cyberbeveiligingsstrategieën er niet in geslaagd om gegevens te beschermen tegen moderne cyberaanvallen zoals ransomware", zegt John W. Thompson. "Om deze oorlog tegen gegevens te winnen, herdefinieert Rubrik de cyberbeveiliging industrie met gegevensbeveiliging die organisaties zakelijke veerkracht geeft. Ik ben vereerd om mijn rol in de raad van bestuur van Rubrik uit te breiden en deel uit te maken van het hypergroeitraject van het bedrijf."

Volgens het recente State of Data Security- rapport van Rubrik Zero Labs heeft meer dan 98% van de organisaties het afgelopen jaar te maken gehad met een cyberaanval en meer dan de helft met een ransomware-aanval. Naarmate ransomware-aanvallen in volume en geavanceerdheid blijven groeien, is vertrouwen op infrastructuurbeveiliging alleen onvoldoende geworden. Om zich effectief te verdedigen tegen cyberaanvallen, moeten organisaties prioriteit geven aan gegevensbeveiliging als onderdeel van een holistische cyberbeveiligingsstrategie om ervoor te zorgen dat ze snel bedrijfskritische operaties kunnen herstellen in het geval van een aanval.

“Geen enkel bedrijf, ongeacht de grootte of branche, zou zonder een plan voor databestendigheid moeten zitten. Cybercriminelen blijven onze scholen, onze ziekenhuizen, onze overheid en andere kritieke infrastructuur aanvallen. Rubrik helpt organisaties snel weer aan de slag te gaan na een aanval”, zegt Asheem Chandna, Partner, Greylock en een van de oprichters van Palo Alto Networks. "John is een legende in de branche en we zijn verheugd hem te verwelkomen in de leidende rol van onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van Rubrik."

“Cyberaanvallen vinden in een alarmerend tempo plaats. Om bedreigingen voor te blijven, moet de cyberbeveiligingsgemeenschap snel handelen om wereldwijde organisaties en de kritieke gegevens waarop we allemaal vertrouwen te beschermen”, aldus Enrique Salem, Partner, Bain Capital en Netskope bestuurslid. "Met John als leidende onafhankelijke bestuursdirecteur bevindt Rubrik zich in een strategische positie om die belofte waar te maken."

Terug naar nieuws overzicht
Security