NGX Storage levert een echte Europese storage oplossing

29-12-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

NGX Storage levert een echte Europese storage oplossing

NGX Storage is een leverancier van een universele storage oplossing. Het hoofdkantoor staat in het Turkse Ankara, een land waar men inmiddels een marktaandeel van 15% heeft weten te verwerven via leveringen aan de Turkse overheid en Türk Telekom. Dutch IT channel sprak met CEO Beyhan Caliskan over de ambitie van het bedrijf om via channelpartners meer markten in Europa aan te boren. Beyhan Caliskan: "We willen onze kanaalactiviteiten de komende 12 maanden uitbreiden, met behulp van bestaande partners en nieuw aan te kondigen partners in Europa."

De NGX-aanpak maakt meerdere systemen voor verschillende workloads overbodig. Met NGX kan hetzelfde opslagsysteem worden gebruikt voor meerdere protocollen zoals blok-, bestand- en objectstorage en voor een breed scala aan service eisen.

De ingebouwde slimme analysemogelijkheden van het NGX-concept, beschermen tegen systeemcrashes en andere problemen door de automatische controles op systeemfouten. De NGX Support Portal gebruikt AI/ML om inzichten, ondersteuning en acties te bieden, zodat bedrijven eenvoudig de beschikbaarheid, beveiliging en performance van systemen kunnen verbeteren.

NGX claimt dat de technologie tot 20 petabytes aan data kan verwerken met behulp van slechts twee controllers via één enkel systeem. Hoewel het bedrijf op dit moment hardware en software levert, lanceert het binnenkort een softwarematige versie van deze server--oplossing speciaal voor cloud workloads.

Het NGX Hybrid programma omvat een serie zeer schaalbare en cache-gerichte enterprise producten. Deze productfamilie is ontworpen voor verschillende workloads om virtualisatie, datawarehousing, business intelligence, Big Data en database operaties mogelijk te maken. Het ondersteunt Fibre Channel, iSCSI, NFS, SMB en S3-protocollen, zonder enige beperking. Bovendien ondersteunt het concept gelijktijdig SAN, NAS en object georiënteerde opdrachten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud