Wouter Hoeffnagel - 02 januari 2023

Gegevens van honderden miljoenen Twitter-gebruikers te koop

Gegevens van honderden miljoenen Twitter-gebruikers te koop image

Gegevens van 400 miljoen Twitter-gebruikers zijn online te koop aangeboden. Op een hackersforum vragen cybercriminelen 200.000 dollar, omgerekend zo'n 187.000 euro, voor de dataset.

Bleeping Computer meldt dat de gegevens op een hackersforum te koop worden aangeboden door een gebruiker genaamd 'Ryushi'. Het gaat naar verluid om gegevens die in 2021 via een kwetsbaarheid met behulp van scraping zijn verzameld. Deze kwetsbaarheid is begin dit jaar door Twitter gedicht en gaf kwaadwillenden de mogelijkheid grote hoeveelheden gegevens te verzamelen via het social media-platform.

De aanvallers bieden de gestolen data in de advertentie te koop aan. Zij richten zich hierbij rechtstreeks tot Twitter en Twitter-eigenaar Elon Musk, en roepen hen op op de advertentie te reageren. Zij voeren de druk verder op door in de advertentie ook een link te delen naar instructies die kwaadwillenden helpen bij het misbruiken van de gestolen data voor cybercriminaliteit. Denk hierbij aan CEO-fraude en phishing.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!