Wouter Hoeffnagel - 04 januari 2023

Agentschap Telecom wijzigt naam in Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Agentschap Telecom wijzigt naam in Rijksinspectie Digitale Infrastructuur image

Het Agentschap Telecom is per 1 januari 2023 actief onder de nieuwe naam Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). De naam past beter bij het veranderende takenpakket van het agentschap in de snel digitaliserende samenleving. De huidige taken blijven behouden, en het agentschap investeert extra in de digitale veiligheid van Nederland.

Inspecteur-generaal Angeline van Dijk (foto) licht de naamswijziging toe: “Als Rijksinspectie Digitale Infrastructuur behouden we onze huidige taken. Met de professionele en betrouwbare dienstverlening die men van ons gewend is. Maar we zien ook dat ons takenpakket de laatste jaren groeit, met name op het gebied van digitale beschikbaarheid en veiligheid. Zo houden we intensiever toezicht op telecom- en cybersecurity, op de digitale veiligheid van (slimme) apparaten, maar ook op bijvoorbeeld elektronische vertrouwensdiensten en ruimtevaart. Bij deze maatschappelijke opgave past een nieuwe organisatiestructuur en een nieuwe naam. Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) - in het Engels: Dutch Authority for Digital Infrastructure - dekt de lading van ons werk beter dan Agentschap Telecom.”

Door de naamswijziging zijn ook de website en e-mailadressen van de organisatie gewijzigd. Zo is de website van het agentschap voortaan bereikbaar via www.rdi.nl. Het algemene e-mailadres info@rdi.nl.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!