Progress neemt MarkLogic over

06-01-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Progress neemt MarkLogic over

Progress, leverancier van applicatie-ontwikkeling en infrastructuursoftware, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om MarkLogic over te nemen voor 355 miljoen dollar, een speler in het beheer van complexe data en metadata en een portefeuillebedrijf van Vector Capital. Na afronding van de geplande transactie zal MarkLogic naar verwachting de toewijding van Progress versterken om de beste producten te leveren voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van krachtige applicaties door een uniform semantisch dataplatform op bedrijfsniveau te bieden dat klanten in staat stelt waarde te halen uit complexe data.

“De sleutel tot het succes van elk bedrijf is het vermogen om complexe data-uitdagingen aan te pakken door middel van geïnformeerde besluitvorming. Om dit effectief te doen, moeten gebruikers gegevens omzetten in bruikbare inzichten - en dat is wat MarkLogic levert", aldus Yogesh Gupta, CEO van Progress. "Progress' digitale ervaring en infrastructuursoftwareproducten samen met MarkLogic-producten zullen een ongeëvenaard platform creëren, waardoor klanten toegang krijgen tot een steeds completer aanbod om zakelijk succes te stimuleren."

MarkLogic biedt een best-in-class, eigen, multi-model NoSQL-database, samen met robuust semantisch metadatabeheer en AI-mogelijkheden, als aanvulling op het grotere Progress-productportfolio. MarkLogic sluit ook aan bij Progress' Total Growth Strategy, houdt zich aan Progress' gedisciplineerde acquisitiecriteria, biedt schaalgrootte, een sterk terugkerend inkomstenmodel en producten met een hoge klantretentie. De overname zal Progress naar verwachting ook de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van zijn zeer gedisciplineerde bedrijfsmodel en infrastructuur om de efficiëntie te maximaliseren. Na afronding zal de overname naar verwachting meer dan $ 100 miljoen aan jaarlijkse inkomsten toevoegen en bijdragen aan sterke kasstromen, waardoor uiteindelijk aanzienlijke waarde wordt gecreëerd voor de aandeelhouders van Progress.

"Ik ben buitengewoon trots op wat ons team bij MarkLogic heeft kunnen bereiken sinds de overname van Vector Capital - van belangrijke productreleases en klantwinsten tot de overname van Smartlogic", aldus Jeffrey Casale, CEO van MarkLogic. “Als onderdeel van een grotere, gevestigde organisatie ben ik ervan overtuigd dat ons team zal gedijen met nieuwe kansen voor professionele ontwikkeling en innovatie, en dat onze klanten toegang zullen krijgen tot een uitgebreid productportfolio dat hun digitale ervaringen zal verbeteren en hun capaciteiten voor infrastructuurbeheer.”

Voorlopige resultaten vierde kwartaal 2022

Op basis van de momenteel beschikbare informatie verwacht Progress dat ARR het vierde kwartaal van 2022 zal eindigen op ongeveer $ 497 miljoen, of een groei van 3,5% op jaarbasis. Bovendien verwacht Progress dat de niet-GAAP-omzet en de niet-GAAP-winst per aandeel binnen of boven de bovengrens van de eerder uitgebrachte richtlijnen van 27 september 2022 zullen liggen. op 17 januari 2023.

Transactie details

Onder voorbehoud van de tevredenheid van de voorwaarden uiteengezet in de definitieve overeenkomst, zal Progress naar verwachting MarkLogic overnemen voor $ 355 miljoen. De overname wordt momenteel naar verwachting begin 2023 afgerond, onder voorbehoud van het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen en het voldoen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden die zijn uiteengezet in de definitieve overeenkomst. Jefferies LLC trad op als de exclusieve financiële adviseur van MarkLogic bij deze transactie. DLA Piper LLP (VS) trad op als juridisch adviseur van Progress en Paul Hastings LLP trad op als juridisch adviseur van MarkLogic met betrekking tot de transactie.

Terug naar nieuws overzicht
Software