Witold Kepinski - 06 januari 2023

GIGABYTE heeft zijn Server Business Unit afgesplitst

GIGABYTE heeft zijn Server Business Unit afgesplitst image

GIGABYTE Technology, speler op het gebied van krachtige servers en werkstations, heeft aangekondigd dat zijn divisie voor bedrijfsoplossingen officieel is afgesplitst van GIGABYTE en optreedt als een onafhankelijke, volledige dochteronderneming van GIGABYTE. Het nieuwe zelfstandige bedrijf, Giga Computing Technology, zal het merk GIGABYTE gebruiken om de groei en innovatie van serveractiviteiten te stimuleren. 

De raad van bestuur van GIGABYTE kwam tot de beslissing, zowel het moederbedrijf als de nieuwe dochteronderneming waren het erover eens dat de transactie langetermijnwaarde zou creëren voor GIGABYTE-klanten die afhankelijk zijn van bedrijfsoplossingen, evenals voor de consumentenmarkt.

In ruil voor de splitsing ontvangt GIGABYTE 83.360.000 gewone aandelen van Giga Computing tegen NTD $ 10 per aandeel, en dit werd bepaald door de geschatte waarde van de dochteronderneming op NTD $ 833.600.000. Deze oprichting van een dochteronderneming is gewoon een reorganisatie van de groep en zal geen impact hebben op de dagelijkse en financiële activiteiten van de moedermaatschappij.

GIGABYTE en Giga Computing hebben een overeenkomst om dezelfde ontwikkeling en ondersteuning voor alle GIGABYTE enterprise-producten en -oplossingen voor klanten te handhaven. Deze systemen en producten die door Giga Computing worden verkocht, zullen voorlopig het vertrouwde GIGABYTE-merk blijven gebruiken dat bekend en gerespecteerd wordt in de tech-sector. Tegelijkertijd zal GIGABYTE zijn eigen groei blijven stimuleren in zijn consumentendivisies voor moederborden, GPU's, laptops, desktops, monitoren, pc-randapparatuur en pc-componenten.

“GIGABYTE heeft een transformatie ondergaan om de prestaties te verbeteren en grote waarde terug te geven aan onze aandeelhouders. Dit is gewoon weer een uitbreiding van ons langetermijnplan waarmee onze bedrijfsoplossingen beter kunnen reageren op marktkrachten en producten beter kunnen afstemmen op verschillende markten”, aldus Daniel Hou, CEO van Giga Computing. “Hoewel we een andere naam hebben, zullen we onze activiteiten voortzetten zoals we altijd hebben gedaan, en onze klanten zullen dezelfde relaties voortzetten en hoge verwachtingen hebben van onze gevestigde server-businessunit die een divers productportfolio biedt. We geloven dat onze aankondiging bewijst dat we ons inzetten voor het creëren van langetermijnwaarde voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!