Confluent neemt Immerok over

10-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Confluent neemt Immerok over

Confluent, op het gebied van datastreaming, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om Immerok over te nemen. Immerok levert een belangrijke bijdrage aan Apache Flink, een krachtige technologie voor het bouwen van stream processing-applicaties en een van de meest populaire open source-projecten van Apache.

Immerok heeft een cloud-native, volledig beheerde Flink-service ontwikkeld voor klanten die datastromen op grote schaal willen verwerken en realtime analytisch inzicht willen leveren. Het leiderschap van Immerok omvat meerdere leden van het Flink Project Management Committee en Committers voor de open-sourcetechnologie, en zou uitgebreide expertise op het gebied van streamverwerking toevoegen aan het Confluent-team bij het sluiten van de transactie. De investeerders van Immerok waren onder meer Cusp Capital, 468 Capital en Cortical Ventures.

Met Immerok wil Confluent de lancering versnellen van een volledig beheerd Flink-aanbod dat compatibel is met zijn toonaangevende beheerde Kafka-service, Confluent Cloud. Dankzij het aanbod van Flink, Kafka Streams en ksqlDB dat native beschikbaar is op Confluent, wordt van klanten verwacht dat ze binnenkort toegang hebben tot de drie toonaangevende tools voor streamverwerking die speciaal zijn ontworpen om gegevens in realtime te verwerken en te verrijken.

Datastreaming is essentieel om te kunnen concurreren in de digitale wereld van vandaag, waardoor bedrijven hun vele verschillende applicaties, datasystemen en SaaS-lagen in realtime kunnen verbinden. Met een uniform en constant up-to-date overzicht van hun gegevens kunnen bedrijven gestroomlijnde workflows, meer automatisering en uiteindelijk superieure klantervaringen en efficiëntere bedrijfsvoering leveren.

"Streamverwerking speelt een bijzonder cruciale rol bij datastreaming", zegt Jay Kreps, medeoprichter en CEO van Confluent. “Stream processing stelt organisaties in staat datastromen op te schonen en te verrijken om in realtime bruikbare inzichten uit hun data te halen. Onze geplande overname van Immerok zal ons vermogen versnellen om een van de meest populaire en krachtige streamverwerkingsengines rechtstreeks in Confluent te brengen. Binnenkort kunnen klanten gebruikmaken van de kracht van Apache Flink in Confluent om snel en eenvoudig de real-time applicaties te bouwen die nodig zijn om te winnen.”

Hoewel er tegenwoordig veel verschillende streamverwerkingstechnologieën bestaan, wenden ontwikkelaars zich steeds meer tot Flink. Naast de uitzonderlijke prestaties en uitgebreide functieset, beschikt Flink over een robuuste ontwikkelaarscommunity, is het de op twee na hoogste repo door commits en ondersteunt het missiekritieke use-cases bij innovatieve bedrijven zoals Uber, Apple, Netflix en Goldman Sachs.

"Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om onze diepgaande Flink-expertise te combineren met 's werelds meest vooraanstaande Kafka-experts", zegt Holger Temme, mede-oprichter en CEO van Immerok. “Samen kunnen we een cloud-native datastreamingplatform leveren dat klanten de gecombineerde kracht geeft van het beste van de streamverwerkingslaag, met het beste van de dataverplaatsings- en opslaglaag, zodat ze in realtime nieuwe inzichten uit data kunnen ontsluiten. .”

Bovendien leiden het leiderschap en het technische kernteam van Immerok helemaal terug naar de oorspronkelijke makers van Apache Flink en brengen daarmee ongeëvenaarde kennis en ervaring naar Confluent. Een openbare preview van het Flink-aanbod voor Confluent Cloud is gepland voor 2023. De eerste focus van Confluent zal liggen op het bouwen van een uitzonderlijke Apache Flink-service voor Confluent Cloud, die een cloud-native ervaring biedt die dezelfde eenvoud, veiligheid en schaalbaarheid biedt voor Flink die klanten zijn gewend van Confluent voor Kafka.

Terug naar nieuws overzicht
Software