Dochter van Trend Micro is specialist in beveiliging 5G-netwerken

Eva Chen

12-01-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dochter van Trend Micro is specialist in beveiliging 5G-netwerken

Trend Micro, speler op het gebied van cyberbeveiliging, richt een nieuwe dochteronderneming op: CTOne. Deze organisatie richt zich primair op het bevorderen van 5G-netwerkbeveiliging.

Organisaties moeten middelen integreren om opkomende dreigingen in onder andere particuliere 5G-netwerken effectiever te bestrijden. Door vooraf een beveiligingsnetwerk te implementeren, versterkt CTOne de digitale veerkracht van verticale toepassingsgebieden. Het biedt beveiliging voor applicaties in particuliere 5G-netwerkomgevingen en zorgt voor uitgebreide bescherming van het netwerk tot en met het endpoint.

Particuliere 5G-netwerken

De lage latency, grote bandbreedte en high-density-mogelijkheden hebben veel organisaties ertoe gezet om particuliere 5G-netwerken te gebruiken. Volgens een rapport van Grand View Research is de wereldwijde marktomvang van het particuliere 5G-netwerk in 2021 geschat op 1,38 miljard dollar. Het onderzoeksbureau verwacht dat dit komend jaar stijgt met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 49%. Particuliere 5G-netwerken worden meestal beschouwd als de meest veilige standaard voor draadloze communicatie. Met de veelgebruikte Open Radio Access (O-RAN)-structuur, de verspreiding van cloudnetwerken, open-source software en de verscheidenheid aan IoT-apparaten wordt de 5G-omgeving echter geconfronteerd met ontzettend veel cyberdreigingen.

Naast end-to-end beveiligingsoplossingen voor particuliere 5G-netwerken, ontwikkelt CTOne ook O-RAN- en edge computing-beveiligingsoplossingen om ondernemingen te helpen bij het beperken van cyberrisico's wanneer zij deze en gerelateerde technologieën inzetten.

Particuliere 5G-netwerken beveiligen

Jason Huang, CEO van CTOne: “Veiligheid vandaag is geen garantie voor veiligheid morgen. Terwijl de markt voor communicatietechnologie ontploft, wordt de bedrijfsvoering geconfronteerd met complexere risico's. CTOne stelt ondernemingen in staat om particuliere 5G-netwerken te beveiligen tegen mogelijke cyberaanvallen en een hoogwaardig industrieel applicatie-ecosysteem op te bouwen. In de toekomst zullen we samenwerken met partners om de voordelen van particuliere 5G te maximaliseren met uitgebreide beveiligingsoplossingen.”

Eva Chen (foto), CEO van Trend Micro: “Trend Micro loopt al meer dan drie decennia voorop bij netwerktransformaties. De 5G-netwerktechnologie heeft nieuwe mogelijkheden en toepassingen mogelijk gemaakt die een nieuwe infrastructuur voor cyberbeveiliging vereisen. Op basis van onze vooruitziende blik en meer dan zes jaar toegewijd onderzoek naar netwerktechnologie, zijn we ervan overtuigd dat CTOne organisaties in alle 5G-netwerkomgevingen zal beschermen.”

Terug naar nieuws overzicht
Security