Floris Hulshoff Pol - 12 januari 2023

Tobias Martinez dient zijn ontslag in als CEO van Cellnex

Tobias Martinez dient zijn ontslag in als CEO van Cellnex image

Cellnex Telecom heeft het ontslag aangekondigd van zijn CEO, Tobias Martinez. Hij zal ook aftreden als bestuurder. De beslissing wordt van kracht na de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders die overeenkomt met het boekjaar 2022, oorspronkelijk gepland voor 1 juni 2023. De Raad neemt kennis van het ontslag van de CEO en heeft het proces opgestart om zijn opvolging te regelen. Cellnex heeft een uitstekend, breed samengesteld managementteam dat het bedrijf zal blijven leiden en zal helpen zorgen voor een ordelijke overgangsfase.

Bertrand Kan, Voorzitter van de Raad van Bestuur , sprak “mijn waardering en die van de hele Raad uit voor de buitengewone prestaties van Tobias gedurende zijn 8 jaar als CEO van Cellnex, sinds de beursgang in mei 2015. In die tijd is Cellnex uitgegroeid tot de belangrijkste onafhankelijke operator van telecommunicatie-infrastructuur in Europa, speelt een leidende rol in de transformatie van de sector en is wereldwijd een belangrijke referentie geworden”.

“Tijdens zijn tijd aan het roer van Cellnex — vervolgt Bertrand Kan — heeft Tobias visie, energie en expertise getoond in het leiden van de transitie van Cellnex van een nationale operator, gericht op de Spaanse markt, naar een Europees bedrijf met aanwezigheid in 12 landen. In het proces heeft het bedrijf de omvang van zijn activiteiten vermenigvuldigd, resulterend in een toename van de marktkapitalisatie van € 3,2 miljard bij de IPO tot € 23 miljard vandaag, wat neerkomt op een gemiddeld jaarlijks aandeelhoudersrendement van 18% en de groep tot de belangrijkste bedrijven op de IBEX 35-index.

Tobias' acht jaar als CEO werden gekenmerkt door de transformatie van het bedrijf: van 7.500 telecommunicatietorens in één land naar 138.000 in 12 landen, met 15 vaste huurders; de injectie van 14,7 miljard euro eigen vermogen in vier claimemissies tussen 2019 en 2021 om deze groei te financieren; en het consolideren van een duidelijke leidende positie op het gebied van corporate governance, transparantie en ESG-strategie”.

Tobias Martinez, CEO van Cellnex , onderstreepte “hoe de huidige economische en financiële context vereist dat we een nieuw hoofdstuk openen in het verhaal van Cellnex. Een nieuwe fase gebaseerd op het maximaliseren van organische groei, het consolideren van het industriële project in de landen waar we vandaag actief zijn en het focussen op balansbeheer om het doel van "investment grade" te bereiken. Al deze factoren hebben ertoe geleid dat ik de noodzaak heb overwogen om deze fase van de Cellnex-evolutie te laten leiden door een persoon met een tijdshorizon die verder reikt dan december 2024, wanneer mijn contract afloopt”.

Hij onderstreepte ook wat het persoonlijk betekende om betrokken te zijn bij een lange fase van meer dan 20 jaar, aanvankelijk gekoppeld aan Tradia en Retevisión, later opererend als Abertis Telecom, en in de afgelopen acht jaar in "dit transformationele, radicaal ondernemende en opwindende project". dat is Cellnex”.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!