Wouter Hoeffnagel - 13 januari 2023

Tesla wil honderden miljoenen investeren in gigafactory in Texas

Tesla wil honderden miljoenen investeren in gigafactory in Texas image

Tesla wil zijn zogeheten gigafactory in de Amerikaanse staat Texas uitbreiden. Het bedrijf heeft een aanvraag bij de autoriteiten in Texas ingediend voor de uitbreiding, waarmee een investering van honderden miljoenen dollars gemoeid is.

Reuters meldt dat Tesla in totaal 775,7 miljoen dollar wil investeren in de uitbreiding van de locatie in Austin, Texas. De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen (EV's) wil vijf nieuwe productiefaciliteiten toevoegen aan de gigafactory. Het gaat daarbij onder meer om een testlaboratorium voor accucellen en een unit die 'Cathode' wordt genoemd. Over deze laatste unit ontbreken details.

Duitse gigafactory

Tesla investeerde vorig jaar ook al 5,5 miljard dollar in een gigafactory in Duitsland. Deze locatie wordt opgezet naar de bestaande assemblagefaciliteiten van Tesla in de Amerikaanse staten Californië, Nevada, Texas en het Chinese Shanghai. Ook zou het bedrijf een fabriek in Mexico op de planning hebben staan.

Begin december bleek nog dat Tesla de productie in zijn fabriek in Shanghai afschaalt, wat een indicatie is dat de vraag naar Tesla's vanuit China achterblijft op de productie. Een tegenvaller voor Tesla, die in de zomer van 2022 juist nog een uitbreiding van de locatie had afgerond. Door deze uitbreiding is de productiecapaciteit verdubbelt naar zo'n miljoen EV's per jaar. Sindsdien zijn de voorraden van Tesla in China sterk gestegen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!