BBC: Hack Royal Mail is het werk van Russische aanvallers

13-01-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

BBC: Hack Royal Mail is het werk van Russische aanvallers

De cyberaanval die computersystemen van het Britse postbedrijf Royal Mail heeft platgelegd, is volgens de Britse staatsomroep BBC het werk van Russische criminelen.

Het internationale post- en pakketverkeer vanuit Engeland is door de computerproblemen grotendeels verstoord. Totdat er een oplossing is gevonden, roept Royal Mail Britten op geen post naar het buitenland te versturen. Een BBC-verslaggever meldt nu dat het ruim vijfhonderd jaar oude bedrijf om losgeld is gevraagd. Het gevraagde bedrag is niet bekend, maar de Britse omroep verwacht dat dit in de miljoenen loopt.

Lockbit

Nog volgens de BBC is de ransomwarebende Lockbit verantwoordelijk voor de aanval. Die veelgebruikte ransomware legde eerder bijvoorbeeld ook een Portugese haven plat.

Royal Mail meldde eerder deze week al dat er zich een cyberincident had voorgedaan. Toen was het nog niet helemaal duidelijk of het om een aanval dan wel een ander computerprobleem ging. Royal Mail valt onder de 'kritieke nationale infrastructuur' in Engeland en is volgens de BBC van cruciaal belang voor de Britse economie.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht
Security